Peanutbutter og chili nudler
Nogen gange må aftensmaden gerne være nemt, som i RIGTIG nem. Det er ikke altid at der er tid til at stå i køkkenet i 30min til 2 timer. Derfor er disse peanutbutter og chili nudler en life saver, når det bare gerne må gå stærkt med at få lavet aftensmad.
Peanutbutter og chili nudler er virkelig let at gå til. Du blander bare alle ingredienserne til dressingen sammen, koge nogle nudler og mikser det godt sammen på en pande. Til sidst pynter du med lidt hakkede peanuts og friske forårsløg og så har du en nem og lækker aftensmad.
INGREDIENSVALG
Når det kommer til dressing bruger jeg gerne peanutbutter fra peanutbutter pusheren (reklamelink).
Hvad angår den mere spicy har jeg forelsket mig en chilisauce som smager lidt af røget chili (reklamelink). Den er ikke for stærkt og den passer godt til rigtig mange retter, fx. friske forårsruller, vietnamesisk salat, eller stegte ris.
Hvad angår nudler er jeg rigtig glad for at anvende clearsprings økologiske brune ris nudler, gerne ved helsebixen, som lige nu tilbyder gratis fragt på alle ordre (reklamelink).
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest
Peanutbutter og chili nudler
Ingredienser
Dressing
- 4 spsk. soya (glutenfri)
- 4 spsk. peanutbutter
- 2 spsk. sesamolie
- 2 spsk. brun farin
- 1 spsk. crispy chili olie (jeg bruger Lao Gan Ma chili olie)
- 2 tsk hvidløg pulver
- 1 dl. kogende vand
- 1 spsk. citronsaft
Ekstra
- 200 g. risnudler (jeg bruger Clearsprings økologiske brune ris nudler) (kogte)
- 4 spsk. peanuts (hakkede)
- 1 mellemstor forårsløg
Sådan gør du
Step 1
- Kog nudlerne (følg anvisningen på pakken).
Step 2
- Snit forårsløgene og hak peanutsene groft.
Step 3
- Bland alle ingredienserne til dressing sammen.
- Hæld dressingen på en pande. Lad dressingen varme lidt op før du tilsætter de kogte nudler. Rør dressingen godt ind i nudlerne og hæld dem derefter på en serveringstallerken.
Step 4
- Pynt nudlerne med de snittede forårsløg og hakkede peanuts.
5 thoughts on “Peanutbutter og chili nudler”