Glutenfri banankage med chokolade & karamel

Jeg er lige startet på hvalpetræning, da vi har fået en lille hvalp i familien.
Sådan en lille vaps, tager meget af ens tid, så der er ikke rigtig tid til så meget andet for tiden. Dog besluttede jeg mig for at bage banankage, som jeg oftest lave, når der ikke er tid til den helt store kokkerering.

Disse små kager tager blot 10 min at forberede, 5 min at pynte, og skal kun have 20-25 i ovnen. Dette er en super nem løsning for dig, som ønsker at have lidt lækkert med til kaffen, men ikke har så meget tid at gøre med, i den ellers travle hverdag 🙂

Print opskrift
Glutenfri banankage med chokolade & karamel
Forberedelses tid 10 min
Tilberedningstid 20-25 min
Antal personer
14 stk.
Ingredienser
Forberedelses tid 10 min
Tilberedningstid 20-25 min
Antal personer
14 stk.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 160grader varmluft.
  2. Fjern stenene fra dadlerne, og put dadlerne i foodprocessoren. Tilsæt derefter mandlerne, og blend det hele i ca. 2 min. (Til massen får samme struktur som på billedet).
  3. Skræl bananerne, halver og put dem i foodprocessoren sammen med kokosolien. Tilsæt æggene og blend forsigtigt, så æggene og bananerne ikke bliver for "fluffy". Da dette skaber luftbobler i dejen.
  4. Knæk chokoladen i mindre stykker og put i foodprocessoren, tilsæt salt, og karamel ekstrakt. Blend forsigtigt i ca. 30-45sek (til chokoladen er hakket i mindre stykker).
  5. Hæld dejen over i 14 tærteformen (12x2cm) eller 16 muffinsforme (7x3cm).
  6. Bag kagerne i midten af ovnen i 20-25min, til de er gyldne og har sat sig.
  7. Tag kagerne ud af ovnen, og placer et stykke chokolade på toppen.
  8. Når chokoladen er smeltet, kan du pynte med frisk frugt og nødder.
Recipe Notes

Pynt/Topping: Jeg pynter personligt gerne mine små banankager, med smeltet karamel- eller mint chokolade, frisk frugt og hakkede karameliserede nødder.

Del denne opskrift


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *