18. januar 2020
Glutenfri grød med vanilje, chokolade & nødder – vegansk
Grød kan laves på 1000 måder, og er gennem de seneste år blevet mere og mere populær, grundet de mange variationer. Personligt er jeg til en grød som plantebaseret, og er fyldt med farver og smag 🙂
Forberedelses tid | 5 min |
Tilberedningstid | 10 min |
Antal personer |
2 personer
|
Ingredienser
Grøden
- 2 dl. glutenfri havregryn (jeg bruger grovvalsede)
- 3 1/2 dl. vand
- 1 dl. soyamælk m. vanilje (ris- havre el. mandelmælk kan også bruges)
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1/2 tsk. salt
Topping
- 1 håndfuld mandler (grofthakket)
- 40 g. vegansk mørk chokolade smeltet
- 2 håndfuld blåbær (eller andet bær)
- 15 g. vegansk mørk chokolade hakkede
- 2 spsk. granatæble (kan undlades)
Ingredienser
Grøden
Topping
|
|
Instruktioner
- Start med at klargøre alt toppingen (undtagen den smeltede chokolade)
- Hælde havregryn, salt og vand i en gryde. Kog det i 2-3 min ved mellemhøj varme.
- Skru lidt ned for varmen, og tilsæt soyamælken og vaniljesukkeret. Kog grøden yderligere 2-3min til den får en lind konsistens.
- Tag grøden af komfuret. Smelt chokoladen. (dette gør jeg selv i mikrobølgeovnen i ca. 3x30sek, da dette er hurtigt og let.
- Hæld grøden over i 2 skåle, hæld den smeltede chokolade ud over grøden. Pynt så grøden med resten af toppingen. Velbekomme 🙂
Recipe Notes
HUSK at sikre sig at den chokolade du anvender er vegansk, og ikke indeholder skummemælkspulver, hvis du ønsker at anvende vegansk chokolade 🙂
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen