21. januar 2021
Havregrynskager med citronfrosting (Gluten- & mælkefri)
Super simple og lækre gluten- og mælkefrie havregrynskager, med en frisk og syrlig citronfrosting. De er et stort hit herhjemme. Havregrynskagerne kan du lave flere dage i forvejen og blot opbevare i en kagedåse, til du skal bruge dem.
Forberedelses tid | 10 min |
Tilberedningstid | 10-12 min |
Ventetid | 10-15 min |
Antal personer |
8 personer
|
Ingredienser
Havregrynskager
- 75 g. becel gold smeltet
- 125 g. glutenfri havregryn
- 125 g. rørsukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1 spsk. rismel
- 1 mellemstort æg
Citronfrosting
- 150 g. flormelis
- 75 g. becel gold
- 1/2 mellemstor citron (du skal bruge både saften og skrallen)
Ekstra
- 70-85% mælkefri chokolade smeltet
Ingredienser
Havregrynskager
Citronfrosting
Ekstra
|
|
Instruktioner
Havregrynskagerne
- Tænd ovnen 175 grader varmluft
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Lad dejen sætte sig lidt inden du fordeler dem på en bageplade. (Vent gerne 10-15min.)
- Klat dejen ud i 16 lige store klatter dejen på en bageplade, med bagepapir. (jeg bruger gerne en spsk. til dette) OBS: Sørg for at der er god afstand mellem (Maks 5 klatter på hver plade, da de ellers flyder sammen). Du bliver overrasket over hvor store de bliver.
- Bag ved 175 grader varmluft i ca. 10-12 min til de er gyldne.
- Tag dem ud af ovnen, lad dem sætte sig på bagepladen i 5-10 min., før du flytter dem over på en rist for at køle af.
Ekstra trin (smeltede chokolade)
- Pensel den ene side af havregrynskagerne med den smeltede chokolade. Sæt derefter kagerne til side så chokoladen kan sætte sig, før du sprøjter frostingen på.
Citronfrosting
- Bland alle ingredienserne i en skål, og miks det godt sammen med en håndmikser. Hæld frostingen over i en sprøjtepose med tyl.
- Find 2 havregrynskager frem, og sprøjt den ene side med frosting, placer derefter den anden havregrynskage ovenpå. Dette gentager du ved så du har 8 færdiglavede havregrynskager med frosting. OBS: hvis ikke du ønsker at servere med det samme eller inden for 1 time, så vent med at putte frostingen på, da du ellers risikere at havregrynskagerne bliver bløde.
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen
Hej
Kan man ikke anvende smør i stedet fir becel?
Ja det kan du godt, så hvis du tåler mælk 🙂