5. december 2020
Sprøde og luftige pebernødder
Jeg er faktisk ikke den største julebager, da julen oftest (for os) mere indeholder julegaveindkøb og julefrokoster, hvilket betyder at vi faktisk sjældent er hjemme. Men i år med en lille hund og en lille baby, har jeg besluttet mig for at december = julebag! og ingen julebag uden pebernødder. En pebernød for mig behøver ikke være mørk i farven, men i stedet fyldt med masser af smag og vigtigst af alt, at de er sprøde og luftige.
Forberedelses tid | 10 min |
Tilberedningstid | 8 min |
Antal personer |
150 stk.
|
Ingredienser
- 250 g. blød smør
- 225 g. sukker
- 1 dl. piskefløde
- 500 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 1 knsp. salt
- 1 tsk. ingefær stødt
- 1 tsk. kanel stødt
- 1 tsk. hvid peber stødt
- 1 tsk. kardemomme stødt
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Start med at pisk smør og sukker godt sammen med en elpisker. Pisk derefter fløden i ved laveste hastighed.
- Bland mel, natron, krydderier og bagepulver, sammen i en skål og rør det sammen med smør, sukker og fløde. Rør til dejen er nogenlunde fast.
- Hæld dejen ud på bordet og ælt det sammen med hænderne og tril dejen ud i pølser (ca tykkelse som en lillefinger).
- Skær dem i små stykker, husk at de hæver. Placer dem på en bagepladen med bagepapir og bag dem i 7-9 min ved 200 grader ved almindelig varme. Når de har en gylden farve tages de ud af ovnen.
- Sørg for at de er kølet helt af inden du putter dem over i en kagedåse, ellers mister de deres sprødhed. 🙂
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen