10. juni 2019
Sprød sommersalat m. bagte sødekartofler & kikærter
I min verden er det ikke nok at en salat er sund!! Den skal også være let at lave og fyldt med smag og farver. Denne skønne salat er alle 3 ting. Giv den et forsøg, jeg lover dig for, at det ikke er sidst gang du laver denne salat 🙂
Forberedelses tid | 10 min |
Tilberedningstid | 30 min |
Antal personer |
6
|
Ingredienser
- 350 g. sødekartofler skrællet og skåret i små tern
- 2 ds. kikærter drænet for vand.
- 1 1/2 spsk. olivenolie
- 1/2 tsk. hvidløgspulver (eller et presset hvidløg)
- 1/2 tsk. paprika
- salt og peber
- 1 stor håndfuld frisk mynte finthakket
- 2 store håndfulde grønkål finthakket
- 2 spsk. olivenolie
- 1 1/2 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. flydende honning
- salt og peber
- 1 granatæble pillet
- 200 g. friske asparges finthakket (gem toppen til pynt)
- 1 stor håndfuld cashewnødder
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Begynd så at klargøre kikærterne og sødekartoflerne. Placer de skrællede og snittede sødekartofler, og de drænet kikærter på et bageplade med bagepapir, og hæld olien ud over. Tilsæt krydderierne og bland det godt rundt.
- Placer bagepladen i ovnen og lad det bage i ca. 30 min til kikærterne og sødekartoflerne får en let gylden farve. Begynd at lav resten af salaten mens du venter på kikærterne og sødekartoflerne bager færdig.
- Når du har skyllet, renset, pillet og snittet grønkål, mynte, granatæble og asparges, placere du grønkålen og mynten i bunden af en stor stål. Hæld dressingen over, som du har lavet af olie, eddike, honning og salt og peber og rør det godt sammen.
- Placer derefter halvdelen af de bagte og afkølet sødekartofler og kikærter, og halvdelen af aspargesen (gem toppen) og granatæblet og bland det godt sammen med grønkålen.
- Top derefter resten af sødekartoflerne, kikærterne, granatæble og asparges. Pynt med asparges toppene, og cashewnødderne.
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen