29. oktober 2019
Hokkaidosuppe med knasende rodfrugter & portobello svampe
Efterårsvejr er lig med suppe i vores familie, og findes der en bedre anledning for at lave suppe med græskar, end samme uge hvor der er halloween. 🙂
Denne veganske hokkaidosuppe er utrolig let at lave og smager skønt.
Forberedelses tid | 15 min |
Tilberedningstid | 30 min |
Antal personer |
4
|
Ingredienser
Bagte rodfrugter
- 1/2 stor hokkaido græskar skåret i tynde skiver
- 1 rød peber skåret i 4 stykker
- 100 g. kartofler skrællet og skåret i mindre stykker
- 2 tsk. oliven olie
- 1 tsk. frisk rosmarin (kan undlades)
- salt og peber
Hokkaidosuppe
- 1/2 stor hokkaido græskar renset og skåret i mellemstore tern
- 3 mellemstore gulerødder skrællede og skåret i mindre stykker
- 500 g. kartofler skrællede skåret i mellemstore tern
- 1 tsk. koriander stødt
- 1 tsk. karry stødt
- 2 fede hvidløg pillede
- 1 tsk. ingefær stødt
- 1 tsk. gurkemeje stødt
- 250 ml. sojafløde
Topping
- 1 stor portobellosvamp skåret i små stykker
- 1 tsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg presset
Ekstra
- 50 g. rodfrugt chips (Kan undlades)
Ingredienser
Bagte rodfrugter
Hokkaidosuppe
Topping
Ekstra
|
|
Instruktioner
- Start med at tænde ovnen på 185 grader varmluft. Begynd derefter at rense, skrælle og skære hokkaido, peber og kartofler som vist i note. Fordel de skiveskårede hokkaido græskar på en bageplade og vend 1 tsk. olivenolie, rosmarin og salt og peber i.
- Fordel peber og kartofler på en anden bageplade, og vend 1 tsk. olivenolie og salt og peber i. Bag begge bageplader i ovnen i ca. 20-30min til det hele er gyldent. Obs: Peberen skal have lidt kortere tid.
- Begynd at lav suppen imens, ved at hælde alle ingredienserne i en gryde undtagen sojafløden. Tilsæt vand så grøntsagerne er dækket 1/3. Bring suppen i kog, og lad det små koge i ca. 10-15min.
- Når den bagte peber er gylden tages denne ud af ovnen og tilsættes i suppen. Lad suppen koge i yderligere 10 min til grøntsagerne er møre.
- Når grøntsagerne i suppen er møre, tages suppen af komfuret og blendes (Jeg bruger gerne selv stavblender). Tilsæt til sidst sojafløden og smag til med salt og peber.
- Tag portobellosvampen og de bagte kartofler og svits dem hurtig af på panden med olivenolie og hvidløg.
- Server suppen med de bagte hokkaido skiver, kartofler, portobello svampe og en håndfuld rodfrugt chips. Velbekomme 🙂
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen