Vegansk Cheesecake med mango, lime & saltkaramel

Jeg er en stor fan af cheesecake, men min samvittighed taler også til mig, hver gang jeg tager et stykke til sammenkomster (da vi jo alle ved, at en cheesecake langt fra er sund). 😛
Jeg har derfor besluttet mig for, at lave et sundere alternativ til en cheesecake, som kan spise af både veganere og dig som bare elsker cheesecake. 😀




Print opskrift
Vegansk Cheesecake med mango, lime & saltkaramel
Tilberedningstid 90 min
Ventetid 30 min
Antal personer
16
Ingredienser
Bund
Mango/lime fyld
Salt karamel
Pynt
Tilberedningstid 90 min
Ventetid 30 min
Antal personer
16
Ingredienser
Bund
Mango/lime fyld
Salt karamel
Pynt
Instruktioner
Bunden
  1. Start med at hælde mandler, dadler, kokosmel og salt i en foodprocesser og blend.
  2. Hæld derefter massen over i en springform med bagepapir i bunden, og fordel det med en spiseske. Stil bunden på køl.
Fyld
  1. Begynd derefter at lave fyldet ved at hælde cashewnødder, vand, sirup, kokosolie, mango og vanilje ekstrakt i en blender. Pres saften fra limene i (Blend til det får en tyk ensartet masse)
  2. Fordel det over kagen. Stil derefter kagen i fryseren.
Karamel
  1. Begynd at lave karamellen ved at hælde kokosmælk, sirup og salt i en gryde. Karamellen skal opkoges, og derefter koge i ca. 5min. (pas på ikke at brænde det på).
  2. Når karamellen har været oppe og koge i 5min, skal du skrue ned. Tilsæt karamel ekstrakt, og lad karamelmassen småkoge i 50-60min. Husk at røre undervejs.
  3. Karamellen er færdig, når den er svundet ind til det halve.
  4. Lad karamelmassen køle af, du kan hente din kage imens.
  5. Fjern bagepapiret fra den afkølet kage. Placer den på et serveringsfad. Når karamellen er afkølet, kan du fordele den på kagen.
  6. Stil kagen på køl i minimum 30 min før servering. Pynt før servering. Jeg har pynter personligt gerne kagen med friske blomster, mango og karamel knas. 
Del denne opskrift


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *