Varm vietnamesisk salat med oksefilet & friske krydderurter

Billeder er taget før saucen er hældt over salaten.

Første gang jeg smagte denne fantastiske ret, var på en lille charmerende restaurant i Vietnam. Jeg prøvede senere retten igen, på et lokalt gadekøkken. Hovedingredienserne var de samme, men salaten smagte helt anderledes, end den salat jeg tidligere havde fået, til trods for at det var sammen navn. “Bun Bo Nam Bo”. Jeg fandt ud af, at hemmeligheden bag en god Bun Bo Nam Bo, afhænger af saucen. Jeg har nu taget denne skønne ret med tilbage til Danmark. Velbekomme 🙂

Print opskrift
Varm vietnamesisk salat med oksefilet & friske krydderurter
Forberedelses tid 20 min
Tilberedningstid 10 min
Antal personer
2
Ingredienser
Kødet
Salat
Sauce
Topping
Forberedelses tid 20 min
Tilberedningstid 10 min
Antal personer
2
Ingredienser
Kødet
Salat
Sauce
Topping
Instruktioner
Topping
  1. Start med at varme olien på en pande. Olien skal være godt varm, før du tilsætter hvidløg og skalotteløg .
  2. Tilsæt hvidløg og skalotteløg. Løgene er færdig, når de har en gylden brun farve. Placer de færdige løg på et stykke køkkenrulle.
Nudler og kødet
  1. Start med at koge nudlerne (følge instrukserne på pakken). Når nudlerne er kogt, skal vandet hældes fra. Stil de kogte nudler til side og lad dem afkøle.
  2. Begynd derefter med at forberede kødet ved, at skære kødet i tynde stykker.
  3. Varm ingredienserne til kødet på en pande. Tilsæt kødet og steg ved middel høj varme.. Kødet skal kun have et par min på panden, steg til det er gennemstegt.
  4. Tag kødet fra panden. Vigtig at du gemmer saften fra kødet, da du skal bruge dette senere, til at lave saucen.
Salat/Servering
  1. Start med at rense, og skælle grøntsagerne.
  2. Placer 2 stykker salat i en dyb tallerken eller en skål. Riv derefter gulerødder og agurk med en julienne skræller. Placer de revet gulerødder og agurk ovenpå salaten.
  3. Placer derefter krydderurterne ovenpå salaten, og derefter de kogte nudler, og det stegte kød.
Sauce
  1. Begynd så at lave saucen, ved at tilsætte sukker, limesaft, fiskesauce, soja og sort peber i den pande, du stegte kødet i. Bring saucen op og koge. Saucen er færdig, når sukkeret er smeltet.
  2. Hæld saucen over retten, og top med de sprøde hvidløg, skalotteløg og peanuts. Velbekomme 🙂
Del denne opskrift


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *