19. juni 2020
Vegansk & Glutenfri One Pot
One Pot pasta er en af de retter, som er blevet rigtig populær over de seneste år. Bogstavelig talt dækker det, i alt sin enkelthed over “alt i en” gryderet, hvilket er noget som er højtelsket i mange travle hjem.
Forberedelses tid | 5 min |
Tilberedningstid | 25 min |
Antal personer |
2-3 personer
|
Ingredienser
- 1 spsk. olivenolie
- 3-4 fede hvidløg pressede
- 100 g. spidskål hakket i mellemgrove stykker
- 1 mellemstor squash skåret i mellemstore stykker ca. 1,5x1,5cm
- 1/2 mellemstor aubergine skåret i mellemstore stykker ca. 1,5x1,5cm
- 3 mellemstore portobellosvamp skåret i mellemstore stykker ca. 1,5x1,5cm
- 1 dåse majs
- 6 dl. vand
- 1 stk. grøntsagsboullion (jeg bruger Fond Du Chef Grøntsagsbouillon fra Knorr)
- 2 dl. havrefløde
- 1 spsk. tørrede basilikum
- 1 spsk. tørrede oregano
- 200 g. glutenfri pasta (jeg bruger majs og kikærte pasta)
- 2 håndfulde frisk spinat
- 1 tsk. citronsaft
- salt og peber
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Start med at skylle og snitte/hakke alle grøntsagerne, så de er klar til at komme i gryden.
- Find en gryde frem og tilsæt olivenolie og grøntsagerne (undtagen spinaten). Steg dem ved mellemhøje varme i 5-7min.
- Tilsæt derefter vand, grøntsagsboullion, havrefløde og de tørrede krydderier og bring det i kog.
- Tilsæt derefter pastaen og lad retten småkoge uden låg ved middelhøj varme i ca. 14 min til pastaen er al dente. Det er vigtigt at du rør rundt undervejs, så det ikke brænder på i bunden af gryden.
- Tilsæt derefter den friske spinat, og rør det godt sammen. Skru ned for retten og lad den stå tildækket med låg i 1-2 min til spinaten er blevet blød.
- Rør til sidst det hele godt sammen og tilsæt citronsaft. Smag til med salt og peber.
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen