23. marts 2019
Vegansk tærte med sødekartofler, artiskokker & spinat
Der findes mange alternativer til vegetariske tærter. Jeg har dog selv savnet et alternativ til en plantebaseret tærte. Jeg har derfor prøvet at lave min helt egen veganske tærte, hvor jeg har erstattet den klassiske æggemassen med en lækker chiafrø masse.
Fremgangsmåde til at lave tærtedejen –> https://mygreenkitchen.dk/recipe/vegansk-glutenfri-taertedej/
Antal personer |
|
Ingredienser
Tærtedej
- 55 g. grovvalsede havregryn
- 15 g. hamp proteinpulver
- 10 g. afskrællede hampfrø
- 20 g. hampmel (blendet hampfrø)
- 200 g. rismel
- 3 spsk. alpro neutral yoghurt
- 1 knivspids salt
- 55 g. vegetar smør
Fyld
- 2 spsk. chiafrø
- 4 spsk. vand
- 250 ml. alpro soja fløde
- 1 spsk. citron saft
- salt og peber
- 1 tsk. vegansk smør
- 300 g. sødekartofler skæret i små tern
- 2 hvidløg finthakket
- 2 store håndfulde frisk spinat
- 80 g. syltede artiskok
- 1 lille håndfuld hakket nødder
Ingredienser
Tærtedej
Fyld
|
|
Instruktioner
Tærtedej
- Start med at tænde ovnen på 180 grader.
- Begyndt at lave tærtebunden. Se fremgangsmåden på tærtedejen ved at trykke på linket øverst i
Fyld
- Start med at rense og klargøre grøntsagerne. Efter du har gjort dette, skal du tage en pande frem og smelte smørret.
- Derefter tilsætter du hvidløg, sødekartoflerne, og lader det stege med middel varme i ca 5 min, til det får en let gylden farve.
- Fjern derefter hvidløg og kartoflerne fra panden, og skru lidt ned for varmen. Hæld den skyllede spinat på panden, og lad det stege i 1-2 min, til spinaten er mør. Lad panden stå og køle af, og begynd at gå i gang med resten af fyldet.
- Bland chiafrø, vand, sojafløde, salt og peber i en skål, og rør det godt sammen. Lad blandingen stå i ca. 10 min, til den har en tyk konsistens. Pas på at det ikke står for længe, da det så risikere at bliver en tyk grødet konsistens.
- Tag de stegte kartofler og hvidløg, og put i bunden af tærtebunden.
- Fjern det overskydende vand fra spinaten ved at presse spinaten sammen.
- Placer derefter spinaten ovenpå de sødekartofler, og tilsæt derefter de syltede artiskokker
- Slut af med at hælde chiamassen over tærten og pynt tærten med finthakket nødder.
- Lad tærten bage i 30-35min ved 180 grader.
- Tag derefter tærten ud af ovnen, og pensel den med lidt olie på toppen af tærten og på kanterne. Bag yderligere i 5-10 min. Når tærten har en gylden farve er tærten færdig.
Recipe Notes
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen