Snickers grød
Glutenfri og vegansk snickers grød lavet med havregryn, chiafrø, kakao, agavesirup, hampefrø og havremælk. Denne snickers grød er toppet med et karamel lag lavet af peanutbutter, dadler og agavesirup. (reklamelink) Til slut er der et chokolade lag med smeltede mørk chokolade, kokosolie og peanuts.
Den er utrolig let at lave, selve grøden er baseret på metoden som hedder overnight oat. Man blander bare alle ingredienserne til grøden sammen i en skål, og lader det stå natten over i køleskabet. De fleste overnight oats er dog klar efter blot et par timer i køleskabet. Grøden toppes derefter med et karamel, smeltede chokolade og peanuts. Lettere bliver det ikke, og så har du en rigtig lækker og lidt sundere snickers grød, som du kan spise til morgenmad, eller som snack i løbet af dagen. Når snickers grøden er lavet helt færdig, kan den sagtens holde sig i køleskabet et par dage, hvis du gerne vil lave den i forvejen og går op i food prep. 🙂
Er du ligesom mig helt vild med peanutbutter, så tag evt. et kig på disse peanutbutter opskrifter. Veganske karamel snickers kugler. Cheesecake med peanutbutter og karamel. Peanutbutter blondie. Vegansk brownie med peanutbutter frosting 🙂
ALLERGENER
Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, (eller blot ønsker at undgå disse), indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter, som er lette at gå til. 🙂
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Snickers grød
Ingredienser
Grøden
- 50 g. glutenfri havregryn
- 1 spsk. chiafrø
- 1 spsk. kakaopulver
- 1 spsk. agavesirup
- 1 spsk. hampefrø (afskallede) (kan erstattes med 1 ekstra spsk. havregryn)
- 150 ml. havremælk
Karamel lag
- 2 spsk. peanutbutter
- 1 stor medjool dadel
- 3 spsk. agavesirup
Chokolade lag
- 40 g chokolade (smeltet)
- 1 tsk. kokosolie
- 2 spsk. peanuts
Sådan gør du
Grøden
- Hæld alle ingredienserne i en skål og rør det sammen. Hæld det over i den serveringsskål som du ønsker at bruge, og stil grøden på køl i 2-3 timer eller natten over. Sæt dadlen som du skal bruge til karamellaget i blød i noget vand.
Karamel lag
- Tag dadlen op af vandet og hæld den i et stavblender mixer bæger. Hæld resten af ingredienserne til karamellen i, og blend det hele godt sammen så det får en ensartet konsistens.
- Hæld det over grøden og stil grøden på køl igen, mens du laver chokolade laget.
Chokolade lag
- Smelt chokolade og kokosolien i et vandbad eller i mikrobøgeovnen, hæld peanutsene i.Fordel chokolade laget ud over grøden.
- Du kan spise den med det sammen, men hvis du gerne vil have chokoladen til at størkne så stil den på køl i 10 min tid, så størkner chokoladen hurtigere. 🙂