Vegansk brownie – med peanutbutter frosting

Vegansk brownie – med peanutbutter frosting

Skøn vegansk brownie toppet med snaskede peanutbutter frosting, hakkede peanuts og smeltet chokolade.

Jeg har bagt denne brownie en del gange, både som alm. brownie, som mælkefri brownie og nu også som vegansk brownie. Hver gang jeg har en surdej som trænger til at blive brugt, tyr jeg til denne brownie. Specielt fordi den er super let at lave. De smager også mindst lige så godt på tredje/fjerde dagen, som den gør på første dagen.

Denne lækre veganske brownie med peanutbutter frosting indeholder i alt 130g. kvalitetspeanutbutter. Der er i mine øjne stor forskel på peanutbutter. Normalt køber jeg gerne økologisk når jeg handler, men jeg har endnu ikke fundet en økologisk peanutbutter, som ikke har det kedelige olie lag på toppen. Da jeg ikke ønsker at gå ned på smag, bruger jeg derfor i stedet en peanutbutter fra Peanutbutter Pusheren. Deres peanutbutter skuffer aldrig.! De har erstattet det kedelige olie lag, som man normalt finder på toppen af en peanutbutter, med en cremet og smagsfuld peanutbutter, med MASSER af crunch på toppen (reklamelink). Pas på den er stærkt vanedannede, og forsvinder hurtig herhjemme 😀

Er du ligesom mig helt vild med peanutbutter vil disse peanutbutter blondie, nok også kunne fange din interesse 🙂

ALLERGENER 

Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, er der håb at hente. Min blog indeholder både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Vegansk brownie med peanutbutterfrosting

Vegansk brownie med peanutbutter frosting

Mygreenkitchen
Du kan med fordel rive lidt frisk appelsin skal i dejen, eller bruge nogle veganske chokolader med smag af ex. appelsin, mint eller karamel.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Ret Brownie, Kage
Antal 10 personer

Ingredienser
  

Brownie

  • 125 g. vegansk smør (jeg bruger becel gold)
  • 150 g. 70-80% vegansk chokolade (jeg bruger 50g. mint og 100g. almindelig mørk chokolade)
  • 1 dl. kikærtevand (aquafaba)
  • 260 g. rørsukker
  • 50 g. brun farin
  • 1 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. fint salt
  • 30 g. kakao pulver
  • 110 g. ung aktiv surdej (lavet på hvedemel)
  • 75 g. hvedemel (obs. skal først i kagen når kagen har bagt 30min)

Peanutbutter frosting

  • 130. g. peanutbutter
  • 100 g. vegansk smør (jeg bruger becel gold)
  • 80 g. flormelis

Ekstra

  • 1 lille håndfuld peanuts (hakket)
  • 50 g. 70-80% vegansk chokolade (smeltet)

Sådan gør du
 

Brownie

  • Tænd ovnen 170 grader alm. ovn.
  • Hak chokoladen groft og hæld det i en gryde, sammen med det veganske smør.
    Smelt ved mellemlav varme. Når det er smeltet sættes gryden til side til afkøling.
  • Hæld kikærtevandet i en skål, og pisk det godt sammen med en håndmikser til det får en luftig konsistens. Dette tager typisk 2 min. Tilsæt så rørsukker, brun farin og vaniljesukker og pisk det godt sammen.
  • Tilsæt resten af de tørre ingredienser (UNDTAGEN hvedemel). Når du har mikset det godt sammen, tilsætter du den smeltede chokolade/smør, og rører det godt ind i dejen.
  • VIGTIGT at du skal sikre dig at browniedejen ikke er for varm, når du tilsætter surdejen, så vent gerne 5-10 minutter. (dejen må maks være 35 grader). Du kan evt. bruge et termometer.
  • Vend surdejen i og rør det forsigtig ind i dejen (jeg bruger en dejskraber til dette).
  • Find et stykke bagepapir frem og smør det godt med vegansk smør. Placer bagepapiret i en bradepande som er ca 36x23cm.
  • Bag kagen i midten af ovnen i 30 min.
    Tag derefter kagen ud og hæld den i en skål igen. Tilsæt så de 75.g hvedemel og miks det hele sammen med en håndmikser. Hæld derefter kagen tilbage i bradepanden med nyt smurt bagepapir, og bag yderligere 12-14min. (Grunden til hvedemelet skal i senere, er for at binde brownien, men hvis du kommer hvedemelet i fra start, mister du den kompakte og lækre struktur i brownien).
  • Sæt brownien til afkøling.

Peanutbutter frosting

  • Hæld alle ingredienserne i en skål, og miks det sammen med en håndmikser.
  • Fordel frostningen ud over brownien når brownien er afkølet, og sæt brownien på køl igen, mens du laver det smeltede chokolade og de hakkede peanuts.

Ekstra

  • Pynt til sidst bownien med smeltet chokolade og de hakket peanuts. Skær brownien i de ønskede stykker og server med det samme.
    Hvis ikke du vil servere med det samme, skal den opbevares på køl 🙂
Keyword Soyafri, Vegansk, Glutenfri, Mælkefri,, Vegetar, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering