Stegte ris med chilimarineret tofu
Stegte ris med chilimarineret tofu, ingefær, chili, hvidløg, æg og grøntsager, toppet med friske forårsløg. En perfekt tøm køleskabet ret, da du kan bruge lige de grøntsager du syntes passer til retten. fx. snackpeber, ærter, majs, porre, forårsløg, chili. Ja you name it. 🙂 !
Sommetider må aftensmaden bare gerne være nem. Det kan man roligt sige at stegte ris med chilimarineret tofu. Du skal blot stege et par grøntsager, ananas, lidt ingefær og hvidløg og koge nogle ris. Stegte ris er super let at lave og er en perfekt hverdags ret til de dage travle dage, hvor man stadig ønsker noget nemt og lækkert.
Ingrediensvalg
I forhold til ingredienser køber jeg gerne denne soya som både er glutenfri og økologisk og denne økologiske riseddike (reklamelink). Er du ikke så meget til tofu, kan du let blot skifte det ud med fx. kylling eller rejer. Det samme gælder grøntsagerne, der kan du veksle mellem gulerødder, porre, løg, forårsløg, peberfrugt, ærter og majs. variationerne er mange. Prøv dig frem og find din helt egen favorit. 🙂
Jeg bruger gerne en fast tofu til denne opskrift, da jeg syntes resultatet bliver det bedste med denne. Personligt er jeg glad for lidt ekstra krydderi til mine retter. Jeg er derfor rigtig glad for at anvende chiliolie som smager lidt af røget chili (reklamelink). Den er ikke for stærkt og den passer perfekt til glutenfri linsevafler med flødeoste og avocado.
ALLERGENER
Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, (eller blot ønsker at undgå disse), indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter, som er lette at gå til. 🙂
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Stegte ris med chili marineret tofu
Ingredienser
Step 1
- 8 stk. forårsløg
Step 2
- 6 dl. brune eller hvide ris
- oliven olie eller kokosolie
Step 3
- 6 spsk. olivenolie
- 8 fed hvidløg (presset eller snittes i små tern)
- 4 tsk. ingefær (snitts i små tern)
- 1-2 mellemstor chili (afhængig af hvor stræk du ønsker det) (snittes fint)
Step 4
- olien fra step 3
- forårsløg bundene fra step 1
- 1/2 lille spidskål (snittes mellemfint)
- 15 tyk skive frisk ananas (skåret i mindre tern)
Step 5
- olien fra step 4
- 6 mellemstore æg
- de kogte ris fra step 2
- 3 spsk. riseddike (kan undlades)
- 4 spsk. glutenfri soya
Step 6
- 3 spsk. crispy chili olie (Lao Gan Ma chili olie)
- 500 g. tofu
Step 7
- forårsløg toppene fra step 1.
- stegte hvidløg/ingefær/chili
Sådan gør du
Step 1
- Star med at klargør alle ingredienserne. Obs. Toppene af forårsløgene skal for sig selv, da du skal bruge disse til pynt.
Step 2
- Kog risene (følg anvisningen på pakken). Tip: Tilsæt lidt olie til risen, så klistre de ikke så let sammen.
Step 3
- Find en stor dyb pande/ wok frem, og tilsæt 6 spsk. olie. Tilsæt så de pressede hvidløg og den hakkede ingefær og chili. Steg det ved middel svag varme til det er gyldne og let brun.
- Find en finmasket si med et fint net frem og hæld hvidløg/ingefær over i den. Si olien fra i en skål (du skal bruge denne igen til næste step).
- Placer hvidløg/ingefær/chili på et stykke køkkenrulle og stil det til side til senere.
Step 4
- Hæld olien tilbage i panden/wokken. Tilsæt de snittede forårsløg (gem toppene fra forårsløgene til senere), snackpeber og spidskål. Steg ved middelhøj varme til de bliver let gyldne.
- Placer det derefter i en skål/tallerken og stil til side til senere brug
Step 5
- Hæld 3 spsk. olie i panden/wokken. Tilsæt de skårede tofu og 3 spsk. crispy chili olie.
- Steg tofuen ved middelhøj varme, til de får lidt farve. tag dem derfor af komfuret, forsøg at få så meget af chiliolien med så panden er så ren så mulig.
Step 6
- Hæld 3 spsk. olie i panden/wokken og skru op for varmen.slå æggene ud i en skål og røres sammen til røræg.
- Når panden er godt varm tilsættes æggene. Rør det godt undervejs. Når æggene er halvvejs færdige tilsættes risene, og røres sammen med æggene.Skru ned for varmen og tilsæt riseddiken, soya og de stegte forårsløg/spidskål og rør det hele godt sammen.
Step 7
- Tilsæt toppene fra forårsløgene, (gem 1-2 tsk. til pynt) og ananas stykkerne. Tilsæt så de stegte hvidløg, ingefær og chili og miks det sammen. Tilsæt til sidst de chilimarinerede tofu og de friske forårsløg toppe og rør det hele godt sammen. Server evt. med lidt ekstra crispy chili olie