Glutenfri linsevafler med flødeoste og avocado
Her får du en opskrift glutenfri linsevafler med flødeoste og avocado. Vaflerne er lavet på røde linser og er smurt med flødeoste, og toppet med avocado og cherrytomater. For lige at gøre den ekstra lækker, er der hældt lidt chiliolie hen over avocadoen. Skal du virkelig kræse ekstra meget om opskriften, så top den med 1-2 stegte spejlæg, jeg lover dig det er lækkert 🙂 !
Disse glutenfri linsevafler er VIRKELIG lette at gå til. To ingredienser og så har du vafler. Alt du skal bruge er røse linser og vand, og lidt olie til at stege vaflerne i. Du kan toppe vaflerne med lige din yndlings topping. Jeg er personligt glad for glutenfri vafler med flødeost og avocado og et stegt spejlæg, når tiden er til det.
For at lave vaflerne sætter du blot linserne i blød i 5 deciliter vand natten over. Dagen efter dræner du vandet fra og tilsætter 1 1/2 deciliter frisk vand og blender det sammen. Så har du en linsevaffel dej, som er klar til at blive smidt i vaffeljernet.
Vaflerne fungere også rigtig godt som tilbehør, til fx. en salat, eller en indisk eller thailandsk karry ret. Samtidig fungere de også super som frokost, toppet med fx. avocado og syltede rødløg.
INGREDIENSVALG
Disse glutenfri vafler er lavet røde linser (reklamelink). Personligt er jeg glad for at handle ved KoRo eller Helsebixen, da på nuværende tidspunkt tilbyder gratis fragt på alle varer (reklamelink).
Jeg bruger gerne denne kokosolie fra KoRo til stegning af vafler (reklamelinks). Kokosolien hjælper med at vaflerne lettere slipper vaffeljernet. Det er så brand ærgerligt at have brugt tid på en dej, som sætter sig fast til vaffeljernet.
Vælger du en vegansk flødeost som fx violife, så du en 100% vegansk udgave, helt fri for både gluten, æg, nødder og mælk.
Personligt er jeg glad for lidt ekstra krydderi til mine retter. Jeg er derfor rigtig glad for at anvende chiliolie som smager lidt af røget chili (reklamelink). Den er ikke for stærkt og den passer perfekt til glutenfri linsevafler med flødeoste og avocado.
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Glutenfri linsevafler med flødeoste og avocado
Ingredienser
Vafler
- 200 røde linser
- 1 1/2 vand
- tørrede krydderier (valgfrit) (ex. gurkemeje, karry, ingefær)
- (ekstra vand til at ligge linserne i blød i)
Topping
- 1 1/2 mellemstor moden avocado (skåret i tynde skiver)
- 1 lille håndfuld cherry tomater
- 6 spsk. flødeost/smøreost (vegansk)
- 3 tsk. chiliolie (valgfrit) (jeg bruger lao gan ma chiliolie)
Sådan gør du
Vafler
- Find fremgangsmåden her.
Topping
- Fjern skrål og kerne fra avocado, og snit dem i tynde skiver. Rens og halver tomaterne.
- Når vaflerne er færdige smør du dem hver med 2 spsk. flødeost/smøreost på hver.Fordel 1/2 skivesåret avocado på hver vaffel. Top med halveret cherrytomater tomater og 1 tsk. chiliolie på hver. Velbekomme 🙂 !
2 thoughts on “Glutenfri linsevafler med flødeoste og avocado”