Stegte ris – med tigerrejer

Stegte ris – med tigerrejer

Stegte ris med tigerrejer, æg og grøntsager, toppet med friske forårsløg. En perfekt tøm køleskabet ret, som er let at lave og smager skønt.

Sommetider må aftensmaden bare gerne være nem. Det kan man roligt sige at stegte ris med tigerrejer er. Du skal blot stege et par grøntsager, ananas, lidt ingefær og hvidløg og koge nogle ris. Rejerne jeg bruger i opskriften er allerede pillet og kogte, hvilket gør retten endnu lettere og hurtigere at lave. En perfekt hverdagsret til de travle dage, hvor man ikke ønsker at gå på kompromis med smagen.

Ingrediensvalg

I forhold til ingredienser køber jeg gerne denne soya som både er glutenfri og økologisk og denne økologiske riseddike (reklamelink). Er du ikke så meget til rejer, kan du let blot skifte rejerne ud med fx. kylling eller tofu. Det samme gælder grøntsagerne, der kan du veksle mellem gulerødder, porre, løg, forårsløg, peberfrugt, ærter og majs. Variationerne er mange. Prøv dig frem og find din helt egen favorit. 🙂 

ALLERGENER 

Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, (eller blot ønsker at undgå disse), indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter, som er lette at gå til. 🙂


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Stegte ris

Stegte ris – med tigerrejer

Mygreenkitchen
Stegte ris med tigerrejer, æg og grøntsager, toppet med friske forårsløg. En perfekt tøm køleskabet ret, som er let at lave og smager skønt.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Hovedret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

Step 1

  • 3 stk. forårsløg

Step 2

  • 3 dl ris (brune eller hvide, det er op til dig)
  • olie

Step 3

  • 6 spsk. olie
  • 3 fed hvidløg (fint hakkede)
  • 1/2 tsk. ingefær (fint hakket)

Step 4

  • hvidløg/ingefær olien fra step 3
  • forårsløg bundene fra step 1
  • 1 lille porre (snittet)
  • 1 mellemstor løg (snittet)

Step 5

  • olien fra step 4
  • 4 mellemstore æg
  • de kogte ris fra step 2
  • 1 spsk. riseddike (kan undlades)
  • 2 spsk. glutenfri soya

Step 6

  • 200 g. kogte tigerrejer
  • forårsløg toppene fra step 1.
  • ananas (skåret i mindre tern)
  • stegte hvidløg/ingefær fra step 3

Sådan gør du
 

Step 1

  • Start med at rense og skære forårsløg, løg, porre og ananas. Toppene af forårsløgene skal for sig, da du skal bruge disse til pynt.
    Hak hvidløg og ingefær fint.

Step 2

  • Kog risene (følg anvisningen på pakken).
    Tip: Tilsæt lidt olie til risen, så klistre de ikke så let sammen.

Step 3

  • Find en stor dyb pande frem eller en wok, og tilsæt 6 spsk. olie og de hakkede hvidløg, og ingefær. Steg dem ved middel svag varme til de er gyldne og brune.
  • Find en finmasket si med et fint net frem og hæld hvidløg/ingefær over i den. Si olien fra i en skål (du skal bruge denne igen til næste step).
  • Placer hvidløg/ingefær på et stykke køkkenrulle og stil det til side til senere.

Step 4

  • Hæld olien tilbage i panden/wokken. Tilsæt de hakkede løg og forårsløg (gem toppene fra forårsløgene til senere).
    Steg ved middelhøj varme til de bliver let gyldne.
  • Find sien frem igen og hæld de stegte løg og forårsløg over i den. Si olien fra i en skål (du skal bruge den igen til meste step).

Step 5

  • Hæld olien tilbage i panden/wokken og skru godt op for varmen.
    I mellemtiden slåes æggene ud i en skål og røres sammen til røræg.
  • Når panden er godt varm tilsættes æggene. Rør det godt undervejs. Når æggene er halvvejs færdige tilsættes risene, og røres sammen med æggene.
  • Tilsæt riseddiken, soya og de stegte forårsløg/porre og rør det hele godt sammen.

Step 6

  • Tilsæt til sidst de kogte tigerrejer, toppene fra forårsløgene, og de stegte hvidløg og ingefær.
    Rør det hele godt sammen.
  • Tip til servering: Hæld de færdige stegte ris over i en skål, og pres dem godt sammen. Placer en tallerken på toppen af skålen, og ved det på hovedet. Top evt. med lidt frisk forårsløg.
Keyword Glutenfri


3 thoughts on “Stegte ris – med tigerrejer”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering