Vietnamesisk agurksalat
Lækker vietnamesisk agurksalat med honning og crispy chili olie. Personligt er rigtig glad for at handle ved Worldmart (reklamelink). Dette skyldes at det er utrolig let at handle asiatiske varer, og der samtidig er en dansk beskrivelse af varen på deres side. Jeg er derfor mere tilbøjelig til at prøve nye ting, da de giver mig muligheden for at læse om varen. Dette har jeg manglede lidt, når jeg har været i den lokale asiatiske butik.
Jeg har i denne idag formået at købe i alt 10 agurker. Der var simpelthen et tilbud der ikke var til at stå for. 3 kroner for en økologisk agurk. Faktisk bruger vi en del agurk herhjemme bl.a. i salater, i juice, smoothies og som sund snack til madpakken. 10 agurker er måske lidt mere end hvad vi normalt bruger på et par dage, og jeg så derfor muligheden til at lave nogle nye opskrifter med agurk. Da vi elsker asiatisk herhjemme var vietnamesisk agurksalat at lave.
Vietnamesisk agurksalat passer perfekt sammen med stegte ris. De kan også bruget i stedet for de almindelige klassiske syltede agurker hvis du ligesom mig elsker lidt spicy til den mad.
ALLERGENER
Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, er der håb at hente. Min blog indeholder både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Vietnamesisk agurkesalat
Ingredienser
- 1 mellemstor agurk
- 2 tsk. salt
Dressing
- 2 1/2 spsk. ris eddike
- 1 fed hvidløg (presset)
- 2 spsk. flydende honning (eller agavesirup for vegansk udgave)
- 1 spsk. sesam olie
- 2 tsk. Laoganma chili olie (crispy chili) (se link i ingrediensvalg øverst i opskriften)
- 1 spsk. sesam ( + eksta til pynt)
Sådan gør du
Forberedelse
- Skyl agurken og skær den i 1/2-1cm tykke skiver.
- Find en stor røreskål, hæld agurkskiverne i. Tilsæt salten og vend det godt ind i agurkskiverne. Lad hvile i 30 minutter.
Sådan laver du agurksalaten
- Fjern salten fra agurkskiverne ved at skylle dem godt i vand. Placer dem på et et viskestykke og tør dem.
- Rør dressingen sammen i en stor skål og vend agurkskiverne i. Sørg for at vend dressingen godt ind i agurkskiverne. Læg agurkskiverne i en stor serverings skål eller fad og pynt evt. med lidt ekstra sesamfrø. Server med det samme. Velbekomme 🙂