Syltede sennepsfrø – på 10 min

Syltede sennepsfrø – på 10 min

Syltede sennepsfrø er et rigtig lækkert tilbehør til rigtig mange forskellige ting. Personligt er jeg helt vild med syltede sennepsfrø til gourmet hotdog, smørrebrød, en luksus kartoffelmad.
Syltede sennepsfrø er VIRKELIG let at lave og kræver kun sennepsfrø, eddike, lidt sukker og lidt salt. De tager maksimalt 10 min at lave, og så har du et skønt tilbehør til dine retter. De holder sig gode i køleskabet i i flere måneder i køleskabet. Vælger du de billig sennepsfrø kan du lave syltede sennepsfrø for under 10 kroner.

Ingrediensvalg

Sennepsfrøene findes i sorte, brune og gule, og smagen kan variere meget. Sennepsfrøene er rigtig dejlige at bruge i eksempelvis vinaigrette, til salater, chutney og til syltning. Faktisk kommer sennepsfrøene fra tre forskellige planter.

Sorte sennepsfrø (Brassic anigra) har tilhørsforhold i Sydeuropa og i den vestlige del af Asien (reklamelink).

Brune sennepsfrø (B. juncea) har tilhørsforhold i Indien (reklamelink).

Gule sennepsfrø (B. alba) har været kendt og en naturlig del af landskabet i Europa og Nordamerika i mange år (reklamelink).

De gule sennepsfrø er den vi kender som den mest almindelig. Det er også den som jeg bruger til syltede sennepsfrø. Den kan fåes i mange forskellige supermarkeder og butikker (reklamelink).

Prisen fra sennepsfrø variere rigtig meget. nogle mærker sælger 70 gram for 52 kroner, mens andre sælger et helt kilo for 64 kroner. Er du ligesom mig glad for økologiske varer kan jeg anbefale sennepsfrø fra helsebixen, som lige nu tilbyder gratis fragt på alle ordre. (reklamelink). Ønsker du en billigere udgave laver TRS (som findes i rigtig mange butikker og specialbutikker) også nogle rigtig fine både gule og brune sennepsfrø. Dissse sennepsfrø koster typisk 8-12kr pr. 100g. Så her får du en virkelig billig løsning til at lave dine egen syltede sennepsfrø (reklamelink).

ALLERGENER 

Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Syltede sennepsfrø

Syltede sennepsfrø

Mygreenkitchen
Perfekt som tilbehør til gourmet hotdog eller smørrebrød.
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Ret Syltning, Tilbehør
Antal 12 personer (tilbehør)

Ingredienser
  

  • 65 g. gule sennepsfrø (brune og sorte kan også bruges)
  • 3 spsk. rørsukker (almindelig sukker kan også bruges)
  • 150 ml. klar eddike
  • 1/4 tsk. salt

Sådan gør du
 

  • Kom alle ingredienserne i en lille gryde og skru godt op for varmen.
    Når det begynder at koge skrues der ned til middel varme, så det for lov bare at stå og simre.
  • Lad det stå og små simre/koge i 8 min.
  • Når det er færdig, hældes lage og sennepsfrø i et skoldet sylteglas (jeg bruger Wuck sylteglas 290ml). Lad det står og køle af uden låg.
  • Når det er afkølet sættes låget på, og glasset stilles på køl hvis ikke de skal bruges med det samme. Velbekomme 🙂
Keyword Glutenfri, Æggefri, Mælkefri, Nøddefri, Soyafri, Mælkefri, Vegansk


2 thoughts on “Syltede sennepsfrø – på 10 min”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering