Syltede rabarber – med hyldeblomst og solbær

Syltede rabarber – med hyldeblomst og solbær

Endelig er sæsonen for rabarber er kommet. Dette er en anledning til at lave dine egen lækre syltede rabarber med vanilje, citron og hyldeblomst- og solbærsaft. Syltede rabarber er et perfekt tilbehør til din skyr, dessert, kage eller salat. Selve lagen er en perfekt sirup at bruge i fx. drinks, eller som smagsforstærker i rabarbercheesecake eller blot ovenpå din morgengrød eller skyr.

Jeg er meget glad for selv at sylte ting, da det er utrolig let og kun kræver få ingredienser. Du kan lave dine egne syltede rabarber på 10-15min. Når det kommer til at sylte, er jeg personligt rigtig glad for syltede chili, syltede rødløg og syltede sennepsfrø.

Inspiration til at bruge syltede grøntsager i din mad

Personligt er jeg helt vild med at anvende syltede chili i mine frokostretter, fx. sammen med surdejsbrød og avocadocreme eller tortilla sandwich. Syltede sennepsfrø bruger jeg til smørrebrød og gourmet hotdog. Syltede rødløg er perfekt i lammeburger eller sammen med veganske og glutenfri vafler, og syltede rabarber bruger jeg ovenpå grød, skyr og i bagværk.

ALLERGENER 

Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

Syltede rabarber


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Syltede rabarber

Syltede rabarber med hyldeblomst og solbær

Mygreenkitchen
Med smagen af vanilje, citron og hyldeblomst- og solbærsaft.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret Syltning, Tilbehør

Ingredienser
  

  • 200 g. rabarber

Lagen

  • 1/2 stk. vaniljestang
  • 150 ml. hyldeblomst saft (koncentreret)
  • 50 ml. solbær saft (koncentreret)
  • 100 ml. vand
  • 2 spsk. sukker

Ekstra

  • 2 spsk. citronsaft

Sådan gør du
 

  • Skyl rabarberen og fjern bunden og toppen.
  • Snit rabarberne i tynde skiver ca. 1 cm og hæld dem over i et sylteglas.
  • Hæld alle ingredienser til lagen (undtagen citronsaft)i en gryde og bring det op og koge.
  • Når sukkeret er opløst slukkes der for varmen, og der hældes citronsaft i. Hæld lagen over rabarberne og lad dem stå og køle af uden låg.
  • Når de syltede rabarber er afkølet, kan du putte låget på og sætte rabarberne på køl.
Keyword Glutenfri, Æggefri, Mælkefri, Nøddefri, Soyafri, Vegansk


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering