Vegansk hummus

Vegansk hummus

Vegansk hummus med et strejf af gurkemeje og sød paprika, toppet med frisk agurk, oliven og tomater.

Hummus er en fantastisk opfindelse fra det mellemøstlige køkken. Forskellige kalder det en dressing, pasta/mos eller dip. Hummus er perfekt sammen med rå grøntsager, på knækbrød eller på madbrød som fx. naanbrød.

Hummus kan efterhånden købes i rigtig mange supermarkeder, og i alverdens smage og konsistensen. Dette skyldes at hummus kan laves med rigtige mange forskellige smagsvarianter, fx. den klassiske, humus med soltørrede tomater, ærte- eller edamame humus eller persille hummus.

Denne hummus er den klassisk men med et strejfs af gurkemeje og sød paprika. Samtidig har jeg valgt at pynte den ned friske agurker, oliven og tomater.

INGREDIENSVALG 

Jeg laver personligt gerne hummus med kikærter fra dåse, så jeg slipper for alt det bøvl med at sætte det i blød dagen før og koge (reklamelink). Samtidig er jeg glad for at bruge lidt kikærtevand til selve opskriften. Resten af kikærtevandet plejer jeg gerne, at gemme så jeg har til vegansk bagværk eller flødeboller. Når det kommer til tahin bruger jeg gerne en tahin uden salt, da jeg syntes de saltede godt kan være en smule for saltede sommetider. (reklamelink) Personligt er jeg glad for at handle ved Helsebixen, da de på nuværende tidspunkt tilbyder gratis fragt på alle varer (reklamelink).

Vegansk hummus

ALLERGENER 

Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Vegansk hummus

Vegansk hummus

Mygreenkitchen
Vegansk hummus med et strejf af gurkemeje og sød paprika, toppet med frisk agurk, oliven og tomater.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 ds. kikærter (400g. inkl. kikærtevand)
  • 3 spsk. kikærtevand
  • 5 spsk. olivenolie
  • 3-4 spsk. citronsaft
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1/4-1/2 tsk. salt (afhængig af om du bruger tahin med eller uden salt)
  • 3 spsk. tahin (jeg bruger uden salt)
  • 1/2 tsk. gurkemeje (stødt)
  • 1 tsk. spidskommen (stødt)
  • 1/2 tsk. sød paprika (stødt)

Topping

  • 200 g. cherry tomater (skæret i mindre stykker)
  • 50 g. oliven (skæret i mindre stykker)
  • 200 g. agurk (skæret i mindre stykker)
  • olivenolie

Sådan gør du
 

Hummus

  • Kom alle ingredienserne i en blender eller food processer, og blend til en ensartet konsistens, smag til med salt og citron. Du kan juster konsistensen ved at tilsætte lidt mere olie eller kikærtevand.
  • Find en stor tallerken frem, og fordel hummus ud over tallerknen.

Topping

  • Skyl tomater og agurk og snit dem i mindre tern/stykker.
  • Er dine oliven med sten fjernes disse. Skær så alle oliven i mindre stykker.
  • Fordel tomat, agurk og oliven ud over hummusen. Hæld en lille smule oliven ud over og server med det sammen.
Keyword Mælkefri, Nøddefri, Soyafri, Tilbehør, Glutenfri Æggefri, Vegansk


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering