Tikka masala
Som mange af jer ved så er jeg vild med at maden er nem at lave, hvilket man må sige denne veganske tikka masala er. Faktisk er denne ret både vegansk og glutenfri. Den er virkelig let at gå til og kræver ikke en masse ingredienser. Det eneste du skal bruge er en god tikka masala paste, en dåse hakkede tomater, ingefær, hvidløg, kokosmælk og kikærter. Retten tager kun 10-15 minutter at bikse sammen, og kan serveres både med ris, quinoa og blomkålsris.
Inspiration
Vil du gerne have lidt ekstra grøntsager i retten kan du med fordel anvende broccoli, peberfrugt eller spinat. Har du ikke kikærter liggende kan du faktisk også bruge brune linser til retten. Det vigtigste i min optik for at få en lækker tikka masala er at du bruger en fuldfed kokosmælk. På den måde får du en cremet og lækker tikka masala. Server den gerne med hjemmelavet naan, friske koriander og mango chutney. Behøver retten ikke at være vegansk kan du med fordel også toppe retten med en spiseske græsk yoghurt eller creme fraiche. Retten smager også fantastisk sammen med raita, som er en yoghurtdressing med mynte, agurk og tomat.
Som toppings kan du ud over hvad jeg har brugt, bruge peanuts, friske æbler, mynte, rødløg, cherrytomater, cashewnødder og bagte mandler.
Ingrediensvalg
Hvad angår kokosmælk, er jeg glad for at bruge en fuldfed kokosmælk, da fuldfed kokosmælk har en cremet og tyk konsistens, som passer perfekt til denne opskrift. Her er jeg personligt glad for at anvende denne eller denne fra helsebixen, som lige nu tilbyder gratis fragt på alle ordre (reklamelink). Begge er økologiske.
Jeg bruger gerne en tikka masala paste til denne ret, det gør jeg selv slipper for at røre 13 ingredienser sammen. Med en paste skal jeg derfor kun bruge få minutter på denne ret, i stedet for flere timer. Jeg bruger derfor gerne pataks tikka masala paste pots (reklamelink), hvor der er 2x70g i en pakke. Jeg er personligt glad for at bruge disse, da det præcis er den mængde jeg skal bruge til denne ret. Du kan være heldig sommetider at finde den i netto eller i den lokale special butik.
ALLERGENER
Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Tikka masala
Ingredienser
- 2 spsk. olie (kokosolie eller olivenolie)
- 3 små løg (skåret i både)
- 3 fed hvidløg (presset)
- 1 tsk. ingefær (fintrevet)
- 140 g. tikka masala paste (jeg bruger pataks tikka masala paste pots)
- 400 g. hakkede tomater
- 1 ds. kogte kikærter (drænet for vand)
- 1 spsk. sukker (kan undlades)
- 150 ml. fuldfed kokosmælk
Ekstra
- 4 dl. ris eller quinoa
- 1 håndfuld friske koriander
Sådan gør du
- Start med at kog ris eller quinoa (følg anvisningen på pakken).
- Klargør alle ingredienserne, så de er lige til at smide i wok/panden
- Hæld 2 spsk. olie (kokos olie eller olivenolie) i wok/panden og tilsæt de snittede løg. Steg dem ved middelhøj varme til de er bløde og tilsæt så de pressede hvidløg og det fintrevet ingefær. Steg det videre i et par minutter.
- Tilsæt så tikka masala paste og lad det stege videre i yderligere et par minutter. Tilsæt så resten af ingredienserne og rør det godt sammen. Lad den stå og passe sig selv mens du færdiggøre risen. Har du tid så lad den gerne stå og små simre lidt.
- Server den varme tikka masala med ris/quinoa og pynt med friske koriander.Retten smager også perfekt sammen med peanuts, friske æbler, mynte, rødløg, cherrytomater, cashewnødder og bagte mandler. Velbekomme :)!