Vegansk one pot med oliven og tomater

Vegansk one pot med oliven og tomater

Vegansk one pot med oliven og tomater er en skøn pastaret, som kan nydes af hele familen. Det gode ved denne opskrift er at du ikke skal bruge en masse køkkenredskaber men blot et skærebræt, en køkkenkniv og en gyde til at lave din one pot i. Det gode ved denne opskrift er at du kan forberede alle ingredienserne i forvejen. Når du skal lave retten så skal du kun anvende en gryde til at lave retten. Retten tager ikke lang tid at lave og du får en en dejlig smagsfyldt pastaret, med masser af smag af tomater, oliven, hvidløg og kapers. For at give lidt ekstra protein til retten, er der tilsat kikærter. Har du ikke lige kikærter liggende kan hvide cannellini bønner også bruges.

Herhjemme er jeg blevet ret vild vegansk one pot pastaretter på de travle dage. Dette skyldes ikke kun at det er nemt, men også fordi det ikke kræver en masse tid i køkkenet. Den er perfekt at lave på de travle dage, hvor sønnen bestemt ikke syntes at tiden herhjemme skal bruges i køkkenet.

Vegansk one pot med oliven og tomater

Ingrediensvalg

Pastaen I one pot er nok noget af det jeg syntes er det vigtigste sammen med valg af oliven. Hvis du virkelig gerne vil have en one pot med masser af smag og en lille smugle bid, så skal du vælge en god italiensk pasta. personligt er jeg rigtig glad for Rummo og pasta di gragenano fra smag forskellen. Til denne ret har jeg valgt at bruge gigli durum pasta. Denne kan du være heldig at finde til 15 kroner i Kvickly. Du kan dog vælge at bruge lige den pasta der er din yndlingspasta.

Når det kommer til oliven er jeg rigtig glad for at anvende grønne oliven til min opskrift. Ikke de billige smagsløse til 5-7 kroner, med peberfrugt i, men de rigtig nogle lækre grønne amfissas oliven eller cerignola oliven.

Inspiration

Er du ligesom mig helt vild med pasta retter vil denne pasta ret med soltørrede tomater, eller græskar pasta med valnød- og rosmarinknas, måske også kunne fange din interesse. 🙂

ALLERGENER 

Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Vegansk one pot med oliven og tomater

Vegansk one pot med oliven og tomater

Mygreenkitchen
Vegansk one pot med oliven og tomater er en skøn pastaret, som kan nydes af hele familen.
Ret Hovedret, Pastaret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Step 1

  • 2 spsk. olivenolie
  • 6 fed hvidløg
  • 1 dåse kikærter (kogte og drænet)
  • 2 tsk. sød paprika (stødt)
  • 2 tsk. spidskommen (stødt)
  • 1 spsk. tomatpuré

Step 2

  • 1 håndfuld persille (grofthakket)
  • 2 tsk. citronskal
  • 3 spsk. små kapers
  • 125 g. grønne oliven (udstenede og grofthakket)

Step 3

  • 250 g. cherry tomater
  • 1 spsk. sukker

Step 4

  • 250 g. tørrede pasta
  • 5 dl. grøntsagsboullion
  • 3 dl. vand
  • 2/3 tsk. salt

Sådan gør du
 

  • Start med at klargør alle ingredienserne.

Step 1

  • Find en stor sauterpande eller wok frem. Det er vigtig at den du vælger har et låg.
    Kom 2 spsk. olivenolie, de pressede hvidløg, de drænede kikærter, sød paprika, spidskommen og tomatpuré i.
  • Steg ingredienserne ved middelhøj varme i ca 10 minutter, sørg for at røre hyppigt rundt i det undervejs. Kikærterne må gerne blive let sprøde, men pas på de ikke får for meget.

Step 2

  • Find en skål frem og hæld det grofthakkede persille, citronskal, de grofthakkede oliven og kapers i. Rør det godt sammen.

Step 3

  • Kom derefter 2/3 af persille blandingen i retten, sammen med cherrytomater, og sukker. Rør det godt sammen og lad det stå og små simre i et par minutter.

Step 4

  • Tilsæt det tørrede pasta, grøntsagsboullion, vand og salt og bring det hele i kog. Skru derefter ned for varmen og løg et låg på retten. Lad det koge i ca. 12-14 minutter, eller til pasta er al dente. Rør gerne rundt undervejs og smag til.
  • Når pastaen er al dente, tilsættes resten af persille blandingen. Rør det godt sammen med resten af retten. Server med det sammen. Velbekomme 🙂
Keyword Soyafri, Vegansk, Æggefri, nøddefri, mælkefri,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering