Tørrede kantareller
Vidste du godt at det er super nemt at lave tørrede kantareller og du kan lave dem både i ovnen og med en dehydrator.
Tørrede kantareller (ja tørrede svampe generelt) er rigtig godt at bruge til risotto, pastaretter, svampesauce og gryderetter. Du skal blot ligge de tørrede kantareller i blød i 30-60 minutter inden brug. Ved at tørre kantarellerne har du pludselig svampe som holder i flere måneder, hvis de opbevares rigtig.
Normalt kan du finde kantareller allerede i midt juni, og vækstsæsonen er højest i august måned, men faktisk kan du finde dem helt frem til november måned. Jeg plejer gerne at lave forskellige retter med friske kantareller. Et eksempel er bl.a. cremet pasta med kantareller. De resterende svampe jeg har fundet fryser jeg enten ned eller tørre.
Til tørring af svampe anvender jeg denne dehydrator, (reklamelinks), den kan købes ved KitchenOne og koster typisk 500-600kroner. Den kan ud over at tørre svampe, også bruges til at lave tørrede frugt, og sunde snacks. Grunden til jeg er rigtig glad for at anvende dehydrator er fordi, at jeg har muligheden for at tørre mange svampe af gangen. Samtidig sikre jeg mig at de tørre ensartede. Med denne dehydrator har jeg typisk mine svampe til at tørre på 55 grader i 7-8 timer. Fordel er at jeg skal intet gøre andet end at vente.
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Tørrede kantareller
Udstyr
- Dehydrator eller ovn
- Lufttæt glas med låg
Sådan gør du
Inden du går i gang 🙂
- Denne opskrift er ikke baseret på vægt, da dette er uafhængig af opskriften. (se fremgangsmåden) – Til mængden du kan se på billedet er der brugt 700 gram friske kantareller.
Rensning af dine Kantareller
- (Der er mange delte meninger om, man skal børste eller skylle svampene, da svampe suger vand). Personligt jeg skyller svampe og ligger dem til tørre på et viskestykke eller køkkenrulle til dagen efter. Fjern altid roden og så meget jord så muligt inden du renser dem i vand, det gør rensningen meget lettere. Afhængig af størrelsen af kantarellernen kan du skær dem i mindre i skiver.VIGTIG: Hvis du laver tørrede kantareller i ovn, er det vigtig at skiverne er tynde ca. 2-3 mm. Hvis laver tørrede kantareller i dehydrator, er det knap så vigtigt hvor tynde skiverne er, dog skal de Maks. være 5-7 mm i tykkelsen.
Bagning i ovnen
- Fordel kantarellerne i et jævnt fordelt lag på en bageplade med bagepapir, og lad dem tørre i ovnen ved lav varme ca. 55°C varmluft i ca. 8 timer. Lav kun 1 bageplade af gangen, da du ellers risikere der kommer kommer fugt mellem lagene.
Bagning i dehydrator
- Fordel kantarellerne i et jævnt fordelt lag på på hver bakke. kantarellerne skal helst ikke røre for meget ved hinanden. Bag dem ved 55 grader i 7-8 timer.
Opbevaring
- Det er vigtig at kantarellerne er HELT tørre og kolde, før de opbevares. TIP: de skal knække, når du prøver at bøje en. Kom dem i et rent lufttæt glas med låg. Holdbarheden på tørrede kantareller er LANG vi snakker altså flere måneder, hvis de er helt tørre og bliver opbevaret mørkt og tørt.