Vegansk lasagne med bechamelsauce

Vegansk lasagne med bechamelsauce

Hvem elsker ikke lasagne! Du kan lave lasagne på tusinde måder, lige efter din egen smag. Vegansk lasagne med bechamelsauce indeholder mange af de smage, som vi elsker og kender i den klassiske lasagne. Du kan let lave en vegansk lasagne. Kødet kan erstattes med en masse lækre grøntsager og svampe og bechamelsauce kan laves med eksempelvis havrefløde, havremælk eller vegansk ost. 

Vegansk lasagne med bechamelsauce kan du spise med god samvittighed, så hvorfor ikke lave en dobbelt portion mens du er igang? Den er nemlig også fantastisk god i madpakken dagen efter.

INGREDIENSVALG

Personligt er jeg rigtig glad for at lave min egen bechamelsauce både når det kommer til almindelig lasagne og til vegansk og glutenfri lasagne. Det er virkelig nemt at lave, og det smager bare lige den tand bedre. Jeg laver den gerne med enten havrefløde eller havremælk som jeg laver til opbagt sauce. Sommetider anvender jeg også gerne en vegansk ost enten i blokfrom eller som revet ost. (reklamelink).

ALLERGENER 

Leder du i efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til enhver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Vegansk lasagne med bechamelsauce

Vegansk lasagne med bechamelsauce

Mygreenkitchen
Nem og lækker plantebaserede lasagne med hjemmelavet bechamelsauce
Tilb. tid 45 minutter
Ret Pastaret
Antal 6 personer

Ingredienser
  

Lasagne sauce

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 mellemstort løg (småret i små tern)
  • 2 fede hvidløg (pressede eller skåret i mindre stykker)
  • 1 mellemstor aubergine (skåret i mindre stykker)
  • 1 mellemstort squash (skåret i mindre stykker)
  • 1 spsk. basilikum (tørrede)
  • 1 spsk. timian (tørrede)
  • 2 mellemstore gulerødder (groftrevet)
  • 400 g. tomatsauce
  • 1 dl. vand
  • grøntsagsboullion
  • salt og peber

bechamelsauce

  • 50 gram plantesmør (jeg brugte becel gold)
  • 3 spsk. hvedemel
  • 250 ml. plantemælk (jeg brugte havre)
  • 1/2 tsk. muskatnød
  • salt og peber

Ekstra

  • lasagneplader
  • 150 g. revet planteost (jeg brugte den fra spir)

Sådan gør du
 

  • Start med at klargør alle ingredienserne, det gør det lettest at lave retten.
  • Find en mellemstor gryde frem og tilsæt 2 spsk. olie og de snittede løg og hvidløg. Svits det ved middelhøj varme til løgene har fået lidt farve.
  • Tilsæt de snittede aubergine og squash og krydderierne. Svits det på panden til aubergine og squash er møre.
    Tilsæt de revet gulerødder, tomatsauce, vand og grøntsagsboullion.
    Vegansk lasagne med bechamelsauce
  • Lad det stå og småsimre i 10-15minutter mens du begynder at lave bechamelsaucen.

bechamelsauce

  • Find en lille gryde eller kasserolle frem. Tilsæt plantesmør og smelt det ved middelhøj varme.
    Tilsæt melet og rør det godt sammen (ligesom når du laver en opbagt sovs).
    Tilsæt plantemælken lidt efter lidt, så sikre du dig der ikke kommer klumper i saucen. Varm saucen op så den får den ønskede konsistens, og smag til sidst til med muskatnød og salt og peber.
    Skru ned for varmen og lad det stå på blusset til du skal bruge den.
    Vegansk lasagne med bechamelsauce

Samling af lasagnen.

  • Find et ovnfast fad frem (jeg bruger et stentøjs fad).
  • Fordel 1/3 del af lasagne saucen i bunden af fadet. Tilsæt 1/3 af den revet ost og 1/3 af bechamelsaucen.
    Vegansk lasagne med bechamelsauce
  • Fordel derefter lasagnepladerne ovenpå.
  • Gentag dette så du i alt får 3 lag. Det sidste lag skal du ikke tilsætte lasagnepladerne.
    Vegansk lasagne med bechamelsauce
  • Bag lasagnen i midten af ovnen ved 180 grader i 45-55 minutter til lasagnen er gylden.
    Vegansk lasagne med bechamelsauce
Keyword Mælkefri, Vegansk, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering