Semi dried tomater (langtidsbagte tomater)
Semi dried tomater, er tomater der bliver langtidsbagte i ovnen og med et tvist af rosmarin.
Casper Sommer (som mange af os kender) er vild med semi dried tomater, og man forstår ham godt. Semi dreid tomater er perfekt til pasta, pizza, tapas og salater. Semi dried tomater giver dine retter søde og syrlighed smage. De fungere også perfekt i en sandwich eller ovenpå en smørrebrød med eksempelvis hønsesalat.
Ingrediensvalg
Til semi dreid tomater syntes jeg personligt at cherrytomater fungere bedst. Efter de er lavet skal de ligge i en olie lage, som hjælper med at forlænge holdbarheden, og holder tomaterne bløde og lækre. Jeg bruger olivenolie. Når du har spist alle dine semi dried tomater, fungere olien perfekt til stegning, eller til at vende i pasta, så gem endelig olien, og brug den til madlavning.
For at give mine semi dried tomater et lille tvist bruger jeg gerne rosmarin i opskriften. Du kan dog sagtens tilsætte oregano eller timian, hvis du foretrækker disse.
ALLERGENER
Leder du i efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Semi dried tomater (langtidsbagte tomater)
Ingredienser
- 600 g. cherry tomater
- 6 små friske rosmarin kviste
- olivenolie
- salt og peber
- 1/2 spsk. sukker
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn funktion eller 85 grader varmluft. Find en bageplade frem og beklæd den med bagepapir. Fjern stilkene fra cherrytomaterne og skyl tomaterne godt. Placer tomaterne på en rent viskestykke og fjern alt vandet omkring tomaterne. Halver tomaterne og placer dem på bagepladen med skæresiden opad.
- Placer de friske rosmarin kviste ved siden af tomaterne.
- Pelsen alle tomaterne med lidt olie (jeg bruger en oliespay det er lettest). Drys lidt flage salt og peber over alle tomaterne. Drys til sidst 1/2 spsk. sukker hen over tomaterne. Placer bagepladen i midten af ovnen og bag dem i 4-5 timer i ovnen afhængig af hvor bagte du ønsker dem.
- Skold dit syltetøjsglas og hæld de afkølede tomater og rosmarin kviste i glasset. Hæld olivenolie i glasset, indtil tomaterne er dækket af olien. Sæt glasset i køleskabet til du skal bruge dem.