Vietnamesisk salat med peanutbutter dressing
Skøn vietnamesisk salat spræng fyldt med grøntsager. Salaten indeholder over 550g. grøntsager både bestående af kål, snack peber, agurk og salat. I bunden af salaten ligger glasnudlerne som er vendt i sesamolie og på toppen af salaten ligger mango og friske krydderurter. Denne vietnamesiske salat er både er glutenfri og vegansk. Vietnamesisk salat med peanutbutter dressing er en perfekt frokost eller aftensmad til dig der gøre lidt mere grønt i hverdagen.
Peanutbutter dressingen kan bruge til rigtig mange ting, både til salater, som dip fx. sammen med grøntsagsstænger, eller i friske vietnamesiske forårsruller. Der er dog i min verden stor forskel på peanutbutter. Efter at have smagt Peanut pusherens peanutbutter har jeg dog fundet min favorit. Dette skyldes bl.a. at de ligger stor vægt på at den peanutbutter som de laver er frisk produceret. Dette gør at den ikke danne det typiske olie lag i toppen, som man ser på mange andre peanutbutter. Peanutstykkerne er ikke mikset sammen med peanutbutteren, men ligger i stedet i toppen, så man selv kan vælge hvor crunchy man ønsker sin peanutbutter. (reklamelink).
Andre opskrift ideer
Ønsker du at prøve salaten på en lidt anderledes måde kan jeg varmt anbefale, at lave den med vietnamesiske forårsruller. Du kan bruge alle de samme ingredienser som fyld til de friske vietnamesiske forårsruller. Til dig der ikke kender vietnamesiske forårsruller er det lavet af rispapir, som man dypper i vand for at blødgøre den, så de kan rulles til forårsruller. Det både en nemt og lækkert og en sjov måde for hele familien at lave mad på.
Salaten er mælkefri og æggefri og er let at lave glutenfri, ved let blot at udskifte torpedo rejerne med fx. tigerrejer, bagt laks eller kylling. Ønsker man en vegansk eller vegansk udgave er det blot at undlade kødet. 🙂
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest
Vietnamesisk salat med peanutbutter dressing
Udstyr
- stor skål eller gryde der kan tåle varme
- spiseske
- køkkenvægt
- kniv og skærebræt
Ingredienser
- 200 g. glasnudler kogte
- 1 spsk. sesam olie
- 275 g. rød spidskål (snittet mellemfint)
- 200 g. icebjerg eller romanian salat (snittet mellemfint)
- 200 g. agurk (snittet i tynde stave)
- 80 g. snack peber (snittet i tynde stave)
- 1/2 mellemstor mango (snittet i tynde stave)
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld frisk koriander
Sådan gør du
- Sæt vand over at koge. (jeg bruger en elkedel med 1500ml liter vand). Placer glasnudlerne i en stor skål, som der tåle høj varme og hæld det kogte vand over dem. Lad nudlerne stå og trække i ca. 10 min.
- Snit agurk og rød peber i aflange stænger. Hak koriander og mynte groft.
- Rens alle grøntsagerne grundigt, og snit salat og rød spidskål i tyndere stykker.
- Halver mangoen. Fjern skrællen og snit den i tyndere skiver.
Samling af salaten
- Hæld det kogte vand fra nudlerne og skyl dem i koldt vand. Placer dem i en stor serveringsfad, og tilsæt 1-2 spsk. sesamolie. Rør det godt sammen. Placer salat og rød spidskål ovenpå nudlerne. Fordel så agurk, snackpeber og mango hen over salaten. Top til sidst salaten med mynte og koriander.
Peanutbutter dressing
- Hæld alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen. TIP: Er din peanutbutter meget stiv eller skiller, kan du med fordel hælde det hele i en større skål, og miks det forsigtig sammen med en håndmikser.
- Server dressingen ved siden af eller hæld den over salaten. Velbekomme 🙂 !
3 thoughts on “Vietnamesisk salat med peanutbutter dressing”