Agurk snack med tun og chilimayonnaise

Agurk snack med tun og chilimayonnaise

Agurk snack med tun og chilimayonnaise toppet med forårsløg og sesam er en perfekt frokost til dig som elsker tun. Opskriften er 100% glutenfri og du får en ret som både er knasende, stærk, smagfuld og cremet på en og samme gang.

Agurk snack med tun og chilimayonnaise tager vitterlig kun 5-10 minuter at lave. Opskrifter kræver ikke en masse ingredienser, blot at har agurk, tun, forårsløg og chilimayonnaise. Chilimayonnaisen kan både være en købe eller en hjemmelavet. Hvis du gerne vil lave din egen chilimayonnaisen gør du blot dette ved at blande chilisauce og mayonnaise sammen. Du kan sågar lave opskriften mælkefri ved blot at vælge en plantebaseret mayonnaise.

Ingrediensvalg

For mig er tun ikke bare tun. Kvaliteten af en dåsetun har meget at sige, samtidig med den mængde uønskede stoffer, der kan være i rigtig mange af de billige tun på dåse. Derfor vælger jeg gerne dåsetun fra John West, da denne indeholder et mindre antal tungmetaller end mange andre dåsetun.

Hvad angår chilisauce er jeg personligt rigtig glad for at anvende Sriracha chilisauce, den kan fåes i de fleste forskellige supermakeder. Det er en stærk allround chili sauce, som kan anvendes til fx. dip/tilbehør, gryderetter, vietnamesiske retter mm.

Agurk snack med tun og chilimayonnaise

ALLERGENER 

Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest

Agurk snack med tun og chilimayonnaise

Agurk snack med tun og chilimayonnaise

Mygreenkitchen
Lækker og nem agurk snack med tun, chilimayonnaise og friske forårsløg.
Forb. tid 10 minutter
Ret Snack
Antal 1 person

Ingredienser
  

 • 1 ds. tun (drænet for vand eller olie)
 • 1/2 stor agurk (eller en hel lille)
 • 1/2 mellemstor forårsløg
 • 2 spsk. mayonnaise (plantebaseret for mælkefri udgave)
 • 1 tsk. chilisauce (jeg bruger Sriracha chilisauce)
 • salt og peber
 • sesamfrø

Sådan gør du
 

 • Skær agurken i halve på langs. Brug en ske til at fjerne frø af agurken, og tør derefter begge sider af agurke med et køkkenrulle.

Fyld

 • Hæld mayonnaise og chilisaucen i en skål og rør det godt sammen. Tag en 1-2 tsk. fra (Dette skal bruges til pynt senere).
  Hæld tun, i skål og rør det godt sammen med chilimayonnaisen.
  Snit forårsløgene i tynde skiver og hæld dem i. Gem gerne lidt til pynt. Rør det hele godt sammen og krydder med lidt salt og peber.
 • Fordel fyldt i begge stykker agurk (som vist på billedet).
 • Top med lidt friske forårsløg og evt. lidt chilimayonnaise. (TIP: Virker chilimayonnaisen en smugle tyk kan du evt. tilsætte en lille smugle olie eller vand. Velbekomme 🙂 !
  Agurk snack med tun og chilimayonnaise
Keyword Glutenfri, Mælkefri, Nøddefri, Soyafri, Æggefri


2 thoughts on “Agurk snack med tun og chilimayonnaise”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering