Den bedste Banankage

Den bedste Banankage

Banankage er en ægte klassiker. Den bedste banankage skal helst være svampet, men med god tyngde og med masser af chokolade og banan. Denne opskrifter indeholder i alt 725 gram bananer og 200 gram mørk chokolade (reklamelink). Banankage er faktisk en af mine yndlingskager. I stedet for at toppe den med chokolade, har jeg valgt at putte chokoladen ind i kagen, og MASSER af den. En god banankage kan ikke få for meget chokolade, kan den?. 🙂

Opskriften på den bedste banankage er let at gå til. Selve kagen bages i en rugbrødsform, det syntes jeg giver det bedste resultatet. Du kan dog også sagtens lave den i en bageform eller til muffins, her skal du bare være opmærksom på at kagen skal bages kortere tid i ovnen.

Ingrediensvalg

Til opskriften er det vigtig at du bruger gode modne bananer, vær ikke bange for at bruge brune bananer, da de faktisk indeholder meget mere smag og sødme, hvilket fungere rigtig godt til banankage. Så står du og har en masse lettere overmodne bananer, som du ikke ved hvad du skal bruge til, er det bare at komme i gang med at lave banankage.

Du skal bruge en fast smør til opskriften, jeg bruger Lurpak blok smør. Smørret skal være stuetemperatur, når du skal bruge den, på den måde får du det bedste resultatet.

Chokoladen skal gerne være en mørk chokolade, gerne 70%. Jeg bruger selv enten denne eller denne, da jeg syntes det giver en fantastisk smag af chokolade til kagen (reklamelinks). Faktisk er det disse, jeg bruger det næsten alt bagværk. Du kan finde chokoladen den klassiske chokolade hos Bagetid og se alt deres udvalg lige her (reklamelinks).

Som jeg har skrevet tidligere i opskriften, kan du lave kagen på forskellige måde. Du kan både anvende muffinsforme, bradepande og bageforme (reklamelinks). Personligt bruger jeg gerne en rugbrødsform til at bage min banankage i, da jeg syntes dette giver det bedste resultatet (reklamelink).

Den bedste banankage

Inspiration

Er du ligesom mig helt vild med kage, kan du nemt og hurtig få et overblik og mine forskellige kage opskrifter lige her.

ALLERGENER 

Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Den bedste banankage

Den bedste banankage

Mygreenkitchen
En svampet og smagfuld banankage med MASSER af bananer og chokolade (reklamelink).
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Ret Dessert, Kage
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 340 g. sukker
  • 165 g. smør (stuetemperatur)
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 725 g. modne bananer (gerne brune)
  • 3 mellemstore æg
  • 430 g. hvedemel
  • 2 tsk. natron
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt (gerne flagesalt)
  • 125 g. kernemælk
  • 200 g. mørk chokolade (gerne 70%) (grofthakkede)

Ekstra

  • 40 g. sukker (til at drysse på toppen) (kan undlades)

Sådan gør du
 

  • Start med at tænd ovnen på 160 grader varmluft, eller 180 grader almindelig ovn.
  • Skræl bananerne og mos dem med en gaffel.
  • Rær sukker, vaniljesukker og smør sammen og rør de moste bananer i.
  • Vend så mel, natron, bagepulver og salt i dejen. Bruger du en håndmixer, så pas på med at miks det for meget, det skal kun lige vendes sammen og sikres at der ikke er melklumper i dejen.
  • Tilsæt så kernemælken og den grofthakkede chokolade. Vend det ind i dejen, jeg bruger en dejskraber til dette.
  • Find den form frem du ønsker at bage kagen i, jeg bruger en 3 liters rugbrødsform.
  • Smør formen godt og hæld dejen i formen.
    TIP: Bank forsigtig luftboblerne ud af dejen, så sikre du dig at kagen ikke hæver ujævnt.
  • Drys 30-40 gram sukker hen over toppen af dejen, og stil kagen i oven.
    Bag den i midten af ovnen i ca 75-85 minutter.
  • Når banankagen er færdig tages den ud af ovnen. Lad banankagen stå og køle af i formen i minimum 15 minutter inden du forsøger at tage den ud af formen.
    Vend forsigtig formen på siden og løft den langsomt, så kagen slipper formen. Lad kagen afkøle på en bagerist i minimum 30 minutter inden servering.
  • Skær den i ønskede stykker og server. Velbekomme 🙂
Keyword Soyafri, Vegetar


1 thought on “Den bedste Banankage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering