Daddel karamel – på 5 minutter

Daddel karamel – på 5 minutter

Har du prøvet daddel karamel? Det er både nemt og utrolig lækkert. Daddel karamel er et sundere alternativ til den klassiske karamel også kaldet dulche de leche karamel. Du kan bruge det ovenpå brød, eller som dip til eksempelvis æbler. Samtidig kan du bruge det i bagværk, så som småkager, kager, brownie og mysli bar. Faktisk kan du også laver en fantastisk vegansk is med smagen af karamel ved at bruge daddel karamel. Dadel karamel er både glutenfri og vegansk. Den kræver kun få ingredienser at lave.

Ingrediensvalg

Personligt er jeg rigtig glad for at anvende daddelpasta i stedet for almindelig dadlerne til denne opskrift (reklamelink). Daddelpasta er lavet af 100% dadler, men er blandet sammen til en masse. Dette gør at jeg slipper for selv at skulle fjerne sten og udbløde dadlerne inden jeg skal til at lave opskriften. Ved at bruge daddelpasta (reklamelink), kan jeg derfor lave en daddel karamel på blot 5 minutter.

For lige at pifte opskriften lidt op tilsætter jeg gerne 1 teske karamel ekstrakt. Dette er ikke et must, men det giver bare en rigtig god smag til daddel karamellen. Faktisk bruger jeg karamel ekstrakt til rigtig mange af mine opskrifter. Du kan finde nogle af dem her. Jeg køber gerne den online, da det faktisk er utrolig få butikker der forhandler denne, jeg har kun været heldig at finde den få gange i Lidl som spottilbud (reklamelink). Jeg har prøvet flere andre karamel ekstrakter, men jeg syntes ikke de giver den samme naturlige karamel smag, som denne.

Når det kommer til vanilje, er der dog stor forskel på kvalitet. Personligt er jeg glad for at anvende vanilje pasta fra Mette Blomsterberg, da dette dette spare mig for tid og penge (reklamelink). Vaniljepasta holder væsentlig længere end, hvis jeg køber vaniljestænger, og i disse sparetider, er dette virkelig værd at tænke over, da vaniljestænger faktisk er blevet temmelig dyrt.

ALLERGENER 

Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Daddel karamel

Daddel karamel

Mygreenkitchen
Daddel karamel er et sundere alternativ til den klassiske karamel også kaldet dulche de leche karamel
Ret Snack, Sødt
Antal 1 glas

Ingredienser
  

 • 275 g. daddelpasta eller udblødes medajoon dadler
 • 3 dl. mandelmælk
 • 1 1/2 tsk. vanilje pasta eller 1 vaniljestang
 • 1 tsk. flagesalt
 • 1 tsk. karamel ekstrakt (kan undlades)

Sådan gør du
 

 • Hæld alle ingredienserne i blenderen.
  VIGTIG: Hvis du ikke har en blender af god kvalitet, så lad daddelpastaen stå i blød i mandelmælken mindst 2 timer inden du laver din veganske daddelkaramel.
 • Blend/pulse indtil du opnår en jævn konsistens uden klumper.
 • Du kan justere smagen ved at tilsætte lidt ekstra salt eller karamel ekstrakt hvis du ønsker dette. Det samme gælder hvis du øsnker en lidt tyndere karamel, så tilsætter du blot lidt mere mandel mælk.
 • Server med det samme eller opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge.
  TIP: vil du prøve en lidt anderledes daddel karamel så prøv at tilsæt 1 spsk. hasselnød eller mandelsmør til opskriften.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering