Bao med kylling

Bao med kylling

Har du prøvet bao før? Boa er dampede boller, som man normalt ser i bambus-dampede kurve på asiatiske restauranter. Bao er oftest fyldt med kød eller tofu. Bao er populært med pulled pork, sprød and, stegt kylling, tofu, og tempura grøntsager eller torpedo rejer. Min favorit er Bao med kylling eller torpedo rejer, fyldt med gulerodsstrimler, agurk, chilimayonnaise, sprøde peanuts og frisk koriander.

Du godt lave dine egen bao, men jeg er typen, som godt kan lide at de retter jeg laver, ikke tager for lang tid, og kan laves af de flest. Derfor køber jeg gerne mine bao og fylder dem op med mit yndlingsfyld. Det er simpelthen så let, du skal blot varme dem i ovnen eller mikrobølgeovnen. Wupti så har du en super lækker asiatiske gadesnack.

Disse bløde dampet bolle gør det umuligt bare at stoppe ved en. Når jeg er i en asiatisk købmand, tjekker jeg altid om de har bao i fryseren. De gør at jeg nemt kan lave en hurtig og lækker aftensmad, som også kan serveres til familie og venner.

Bao med kylling

Ingrediensvalg

Personligt er jeg rigtig glad for disse bao. Jeg købte dem første gang jeg handlede i Inco sammen med en veninde. Første gang jeg fik serveret bao, var på en den asiatiske restaurant Hanzo i Aarhus. Siden da havde jeg sat mig før jeg ville lave dem selv. Da jeg fandt ud af man kunne købe dem færdiglavet på frost tænkte jeg “lad mig prøve”, så slipper jeg for at bruge flere timer selv på at lave dem. Disse bao er mindst lige så gode som dem jeg har fik på restauranten De er bløde og er lige som en bao skal være. Hvorfor bruge flere timer på de, når du kun behøver at bruge 1-2 minutter på at varme dem?

jeg bruger gerne den helt klassiske japanske mayonnaise til disse bao med kylling, med en lille smugle sriracha chili (reklamelinks). Det giver en god smag og lidt bid til retten.

Bao med kylling

Til marinaden til kyllingen, har jeg brugt den helt klassiske hoisinsauce, som kan købes i de fleste vietnamesiske købmandsbutikker. Det samme gælder valget af sweet soya sauce (reklamelink). Jeg har dog gjort det nemt for mig selv og købt alle tingene til i enten worldmart, eller Pandasia, som begge er et stort online asiatisk supermarked (reklamelink). De har oftest de ting jeg skal bruge, og så slipper jeg for turen ind til Aarhus Centrum.

ALLERGENER 

Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Bao med kylling

Bao med kylling

Mygreenkitchen
Bao fyldt med marineret kylling, spidskål, gulerødder, agurk, chili mayonnaise, peanuts og frisk chili. Serveret med friske koriander.
Ret Asiatisk, Hovedret
Antal 8 stk.

Ingredienser
  

Step 1: Kylling

 • 2 stk. kyllingefilet (tilberedt) (kogt, stegt eller bagt)
 • 1 dl. hoisinsauce
 • 1/4 dl. vand
 • 1/2 dl. sweet soya sauce
 • 1 spsk. peanutbutter

Step 1: Grøntsager

 • 2 mellemstore gulerødder (skåret i meget tynde strimler)
 • 1/4 mellemstor agurk (skiveskåret)
 • 1 håndfuld koriander
 • 1 1/2 dl. rød spidskål (fintskåret)
 • 1 lille frisk chili (skåret i meget tynde skiver)

Step 3: Dressing

 • 6 spsk. japansk mayonnaise
 • 1/2-1 tsk. chilisovs (afhængig af hvor stærkt du ønsker det)

Step 4: Samling af din Bao

 • 8 færdige bao
 • peanuts (groft hakket)

Sådan gør du
 

Step 1: Kylling

 • Kog, stegt eller bag kyllingefileterne. Afkøl kyllingekødet, og pluk det i strimler med 2 gafler. Lav evt. grønsagerne og dressingen, mens du venter på kyllingen bliver færdig.
 • Hæld hoisinsauce, sweet soya sauce, peanutbutter og vand i gryden, og varm det hele op. Tilsæt kyllingestrimlerne, og lad det stå og stege i ca. 5 minutter.

Step 2: Grøntsagerne

 • Begynd at forbered grøntsagerne, så de er klar til servering.
  TIP: Skræl gerne gulerødderne med et juliennejern.
  Rens agurken og skær den i tynde skiver.
  Rens korianderne og snit spidskålen fint.
  Skær chilien i meget fine tynde skiver. 
  Stil det hele til side og begynd at lav kyllingen. 

Step 3: Dressing

 • Find en lille skål frem og tilsæt japansk mayonnaise og chilisauce. Rør det godt sammen og stil til side.

Step 4: Samling

 • Lun dine bao, jeg gør gerne dette i mikrobølgeovnen. (Følg anvisningen på pakken).
 • Fordel 1 spsk. dressingen på den ene side af din bao. Fyld den derefter op med 2 agurkskiver, gulerodstrimler og kylling. Top til sidst med med grofthakkede peanuts og chiliskiver.
  Server korianderne ved siden af, så kan folk selv vælge hvor meget de vil have i 🙂
  Servér 3-4 fyldte bao pr. person.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering