Glutenfri og veganske rösti
Disse glutenfri og veganske rösti er super simple at gå til. De kræver kun 2 ingredienser til grundopskriften, og lidt forskellige tørrede krydderurter efter eget valg samt lidt salt. Personligt er jeg glad for at lave dem med tørrede timian og rosmarin eller tørrede basilikum og oregano.
Rösti er oprindelig en schweizisk kartoffelret, som blev spist til morgenmad i kantonen Bern, men har spredt sig til hele landet. Mange schweizere betragter rösti som en nationalret. Rösti bruges både som hovedret og som tilbehør til andre retter.
Glutenfri og veganske rösti er perfekt som tilbehør til en salat, fx. en frisk kålsalat med figner og granatæbler eller en grønkålssalat med sød kartoffel, kikærter, granatæble og mynte. De kan forberedes dagen før, og fryses. Er de bløde på dagen efter du har lavet dem, putter du dem blot i ovnen i ca. 15 min og vupti, så har du sprøde, knasende og lækre rösti igen.
VEGANSKE OG GLUTENFRI
De klassiske kartoffelrösti som er lavet med mel og æg, er blevet erstattet af kikærtemel og sød kartoffel (reklamelink).
Kikærtemel er et super alternativ i stedet for hvedemel, da det er glutenfri, og både har et høj protein- og kostfibreindhold. Du får derfor en opskrift som er både vegansk og glutenfri.
Find mere inspiration til veganske, vegetariske, glutenfri, og mælkefri opskrifter på min hjemmeside
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Nemme glutenfri og veganske sødkartoffel rosti
Ingredienser
- 335 g. sødkartoffel (revet)
- 3 tsk. tørrede krydderuter (rosmarin, oregano, timian) (jeg bruger rosmarin)
- 1/2 tsk. flagesalt
- 1 mellemstort løg (ca. 75gram) (Snittet til mindre tern)
- 1 fed hvidløg (presset)
- 2 dl. vand
- 200 g. kikærtemel
Ekstra
- feld salat til pynt (valgfrit)
Sådan gør du
- Start med at skrælle og rive søde kartoflerne med den grove del af rivejernet. Hæld dem over i en skål og tilsæt de tørrede krydderier og salt.
- Find en seperat skål frem og tilsæt kikærtemelet og vand og rør det sammen til en dej.Rør derefter kikærtedejen sammen med resten af ingredienserne.
- Find en pande frem og hæld olie på. Vær gavmild med olien, da du ellers risikere at dine rösti ikke vil slippe panden. Varm panden og og begynd at form dine rösti i ønskede størrelse, (jeg får 20 ud af min portion). Placer dem på panden.
- Steg dem til de er gyldne på begge sider. Vær forsigtig når du vender dem på panden. Tip: Vil du gerne lave dem nogle timer i forvejen eller dagen før, placeres de blot på i et fad når de er færdige, og bages i oven i ca 15 min ved 180 grader.