Gulerodssalat med abrikoser og saltmandler
Skøn og simpel gulerodssalat med abrikoser og saltmandler. Salaten er vendt i appelsin saft, og tilsat spidskål, æble og appelsin stykker.
Salater behøver langt fra at være kedelige. Tværtimod! Du kan lave utrolig mange lækre salater, som både er smagfulde og mættende ligesom denne gulerodssalat med abrikoser og saltmandler. Dette er en opskrift på en lækker og frisk salat som er let at gå til. Den kræver desuden ikke en masse tid i køkkenet og kun få ingredienser at lave.
Ingrediensvalg
Jeg er rigtig glad for tørrede frugt i salater. I denne opskrift har jeg brugt økologiske abrikoser. Du kan let udskifte disse med eksempelvis tørrede tranebær, rosiner eller dadler (reklamelinks). Mulighederne er mange, og er med til at give forskellige smage og farver til din salat.
I forhold til saltmandler kan du gøre det samme. Udskifte disse med eksempelvis hasselnødder, cashewnødder eller valnødder. Tåler du ikke nødder kan du med fordel udskifte disse til bagte græskar kerner.
Ønsker du lidt ekstra protein i opskriften kan du med fordel tilsætte lidt quinoa (reklamelink), da disse har et højt indhold af fibre og protein.
INSPIRATION
Find mange flere forskellige salater her. Du finder bl.a. asiatisk nudelsalat med tempura rejer og peanutbutter dressning, samt quinoasalat med bagte hokkaido. Så tag endelig et kig forbi min blog, og lad dig blive inspireret til din næste salat.
ALLERGENER
Leder du i efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Gulerodssalat med abrikoser og saltmandler
Ingredienser
- 5 mellemstore gulerødder (groftrevet)
- 1/2 mellemstort spidskål (groftrevet)
- 2 mellemstore æbler (groftrevet)
- 2 spsk. citronsaft
- 1 dl. appelsin saft
- 2 mellemstore appelsiner (skåret i mindre stykker)
- 6-8 tørrede abrikoser (skåret i små stykker)
- 1 dl. salt mandler
Sådan gør du
- Gulerødderne skrælles og rives groft på et rivejern. Skyl æblerne og fjern kernehus og stilk. Riv æblerne groft. Spidskål skylles og rives/snittes groft. TIP: Har du en foodprocessor kan du blot bruge denne til rive gulerødder, æbler og spidskål.
- Hæld det revet gulerødder, æbler og spidskål i en stor serveringsskål og vend det sammen med citronsaft og appelsinsaft.
- Skål og snit appelsinerne i mindre stykker og hæld det i salaten.
- Top til sidst salaten med tørrede abrikosstykker og saltmandler og server.