Klassiske pandekager
Her får du en opskrift på de helt klassiske pandekager med mælk og æg og et skvat øl. Vidste du godt at øl i de helt klassiske pandekager hjælper pandekagerne til at få dens sprøde kant.
Vi er herhjemme vilde med pandekager, og laver dem i alle afskygninger. Både som madpandekager, banan pandekager og quinoa pandekager. Disse pandekager serveres typisk sammen med is, syltetøj, flormelis, sukker, nutella og peanutbutter. Min favorit version er med jordbærsyltetøj, peanutbutter og chokolade is.
Jeg er personligt glad for at lave store portioner, når jeg laver pandekager. Dette skyldes to ting, den første er, at der altid bliver spist flere pandekager end jeg reger med. Den anden grund er at de pandekager jeg har lavet for meget let kan fryses, så jeg har en nem dessert til de kage hvor tingene gerne må gå lidt stærkt. Jeg har derfor lært at det altid er bedre at lave en godt stor portion. Typisk har jeg to pander i gang, når jeg laver pandekager, så det kræver sjældent meget længere tid at lave 18 pandekager i stedet for de typiske opskrifter, som er på 8-10 pandekager. Så bare frem med en ekstra pande, når du skal lave pandekager, det er både nemt og hurtigere, at få lavet en masse pandekager på den måde.
ALLERGENER
Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Følg mig gerne på Instagram, Pinterest & Facebook. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Klassiske pandekager
Ingredienser
- 55 g. smør (smeltet)
- 300 g. hvedemel
- 4 tsk. vaniljesukker
- 1 1/2 dl. rørsukker
- 1/4 tsk. flagesalt
- 4 1/2 dl. sødemælk
- 8 mellemstore æg
- 1/2 dl. lys øl
Ekstra
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Start med at smelt smørret enten i en gyde eller i i en skål i mikrobølgeovnen.
- Find en stor skål frem og hæld alle de tørre ingredienserne i og rør det sammen med en håndmixer.
- Tilsæt sødmælken, start med 2-3 dl. så du kan mikse det godt sammen og forbygge klumper i dejen.
- Tilsæt så resten af sødmælken lidt af gange sammen med det smeltede smør. Miks det godt sammen og tilsæt så et æg af gangen mens du røre rundt i dejen.
- Tilsæt til sidst d 1/2 dl. øl, og rør det hele godt sammen. Stil dejen til hvile i 30 minutter.
- Når pandekagedejen har hvilet i 30 min findes en pande frem. Steg pandekagerne på en pande med lidt smør (en af gangen) til de er gyldne på begge sider. Gentag processen til du har lavet alle 18 pandekager. Velbekomme 🙂