Pasta med cremet kantarelsauce og bacon

Pasta med cremet kantarelsauce og bacon

Denne opskrift på pasta med cremet kantarelsauce og bacon er en af mine yndlingsmåder at bruge kantareller på. Er du vild med svampe, er dette lige retten for dig. Opskriften er super let at gå til og kræver kun få ingredienser. Det eneste du skal bruge er smør, friske kantareller, fløde, grøntsagsboullion, Umani dråber (kan undlades), knasende bacon og frisk persille. Du kan både bruge pasta skruer eller båndpasta og hele retten tager kun 30 minutter at lave.

INGREDIENSVALG

Til denne pasta med cremet kantarelsauce og bacon, har jeg brugt friske kantareller, som jeg selv har fundet i skoven. Du kan dog sagtens både anvende de almindelige du køber i supermarkedet (både de friske og frosne) men faktisk også de tørrede. Anvender du de tørrede kantareller skal du blot ligge dem i blød i 30-60 minutter inden brug.

For at opnå det cremede konsistens har jeg anvendt en fuldfed fløde. Tåler du ikke mælk har jeg også udviklet opskriften med Naturli havre Cuisine, som ligesom med fløde er med til at give en tyk og cremet konsistens.

Selve pastaen er bare en almindelig tørrede båndpasta, her vælger du bare din egen favorit. Tåler du ikke gluten eller æg, vælger du blot en glutenfri og æggefri pasta.

Jeg har brugt bacon skiver til opskriften, du kan dog også sagtens anvende bacon tern, det er helt op til dig. Bacon fungere rigtig godt til denne ret, da den bidrager til det salte og det sprøde i retten.

INSPIRATION 

Er du ligesom mig helt vild med pasta retter, kan jeg anbefale denne veganske pastaret med græskar og valnøddeknas og nem og cremet vegetar pasta. Er du glad for det asiatiske køkken, kan en tom yum suppe med tigerrejer måske friste.

ALLERGENER 

Leder du i stedet efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

pasta med cremet kantarelsauce og bacon

Pasta med cremet kantarelsauce og bacon

Mygreenkitchen
En nem og cremet pastaret fyldt med kantareller, fløde og bacon.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Hovedret, Pastaret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 200 g. friske kantareller (snittet i mindre stykker)
  • 350 ml. fløde (38%)
  • 1/2 spsk. Oscar grøntsagsboullion – pulverform (kan erstattes med 1/2 grøntsagsboullion)
  • 10 dråber umami (kan undlades)
  • salt og peber
  • 250 g. tørrede bånd pasta (kogte)
  • 1 pk. bacon skiver (bagt sprøde i ovnen)
  • 1 lille håndfuld frisk persille (finthakkede)

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
    Placer baconskiverne på en bageplade med bagepapir, og bag dem til de er gyldne og sprøde.
    Mens bacon laves klargøres kantarellerne og den friske persille.
    TIP: Når bacon er færdig placeres skiverne på nogle stykker køkkenrulle (på den måde holder baconskiverne sig sprøde).
  • Find du en pande frem og tilsætter 1 spsk. smør. Lad smørret smelte ved middelhøj varme og tilsæt de snittede kantareller. Steg dem i ca. 7-9 minutter til de har afgivet deres væske og virker møre.
  • Tilsæt fløden og grøntsagsboullion, og rør det godt sammen. Varm retten op, men pas på den ikke kommer helt op og buldrekoge, da hverken fløde eller svampe har godt af dette. Smag retten til med salt og peber.
  • Når svampesaucen er som du ønsker den, skrues der ned for retten, så den bare holder sig varm, mens du laver pastaen. (følg anvisningen på pastapakken).

Servering

  • Placer den kogte pasta på 2 tallerken og fordel svampesaucen ud over pastaen. Top til sidst med bacon stykker og frisk persille. Velbekomme 🙂
Keyword Glutenfri, Nøddefri, Soyafri, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering