Kokos tortillas/pandekager – Kun 3 ingredienser

Kokos tortillas/pandekager – Kun 3 ingredienser

Disse kokos tortillas/pandekager er både veganske, glutenfri, æggefri, mælkefri og soyafri.

Kokos tortillas/pandekager et super alternativ til de almindelige pandekager eller bananpandekage, men faktisk fungerer de også perfekt til chiladas, tacos, burritos, quesadillas. De er perfekte med en omgang bønner, salsa, guacamole og friske grøntsager. Brug dem også gerne som tilbehør til karryretter, krydrede gryderetter, wrap, tortillas eller dessert.

Personligt når jeg bruger dem som tortillas er jeg helt vild med at lave dem sammen med avocado, smøreost, scrambled eggs og syltede rødløg. Denne version er dog ikke længere vegansk men er forsat, mælke-, soya- og glutenfri.

Glutenfri og vegetariske mini tortillas med scramble eggs, avocado, cherrytomater, syltede rødløg og chilimayonnaise.

Ingrediensvalg

Når det kommer til valg af kokosfiber mel bruger jeg gerne enten den fra KoRo eller den helt almindelige fra urtekram, som kan fåes i mange forskellige butikker (reklamelinks). Jeg køber den dog gerne ved helsebixen, som lige nu tilbyder gratis fragt på alle ordre (reklamelink).

Hvad angår kokosolie er jeg blevet rigtig glad for at anvende den fra KoRo (reklamelinks). Her får du en økologisk koldpresset kokosolie i top kvalitet (reklamelink).

ALLERGENER 

Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Kokos tortillas/pandekager

kokos tortillas/pandekager – kun 3 ingredienser

Mygreenkitchen
Veganske kokos tortillas/pandekager et super alternativ til glutenfri pandekager eller til wraps og tortillas
UDEN gluten, æg, mælk, og soya
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Pandekager, Tortillas
Antal 10 stk. (små)

Ingredienser
  

 • 60 g. kokosfibermel
 • 12 g. fiberhusk (loppefrø skaller) (skal være de hele)
 • 1/4 tsk. salt (kan undlades)
 • 240 ml. vand

Ekstra

 • kokosolie (til stegning)

Sådan gør du
 

 • Rør kokosfibermel, loppefrø skaller og salt i en mellem røreskål.
 • Tilsæt vandet og rør godt sammen. Lad dejen stå og hvile 5 minutter (for at kan tyknes og formes). Samle derefter dejen til en kugle med hænderne (dejen skal føles lidt fugtig og spændstig).
 • Placer en dejen mellem to store stykker bagepapir.
  Brug en kagerulle til at rulle dejen ud. Dejen skal have en tykkelse på ca. 0,25 cm.
 • Træk forsigtigt det øverste lag papir af og find en udstikker frem (jeg bruger blot et glas som er 8,5 diameter). Udstik dejen til 10-12 pandekager.
  Kokos tortillas/pandekager
 • Find en pande frem og tilsæt 1 spsk. kokosolie varm panden op ved middelhøj varme. Vent med at placere pandekagerne på panden, til panden er varm. Placer forsig 5-6 pandekagerne på panden.
  Kokos tortillas/pandekager
 • Steg pandekagerne i 2 til 3 minutter. Bunden skal have gyldenbrun pletter. Dette tjekkes lettes med en spartel eller paletten .
  Kokos tortillas/pandekager
 • Vend forsigtig pandekagerne og steg den anden side i 2 til 3 minutter længere, indtil den er hævet og gyldenbrun i pletter. Tilsæt gerne lidt ekstra fedstof undervejs.
 • Overfør pandekagerne til en metalrist. Tilsæt ekstra kokosolie til panden og gentag proceduren med de resterende pandekagerne.
  Kokos tortillas/pandekager
 • Kan spises både kolde og varme 🙂
Keyword Soyafri, Vegansk, Glutenfri, Mælkefri,, Æggefri


1 thought on “Kokos tortillas/pandekager – Kun 3 ingredienser”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering