Kylling i karry (Mælke- og glutenfri)
Jeg elsker kylling i karry, da det er en utrolig nem ret at gå til. En klassisk hverdags ret, som hele familien elsker. Denne udgave af kylling i karry er med kokosmælk, majs og porre. Retten er toppet med knasende bacon og frisk persille. Retten kan serveres både med ris og med pasta. Herhjemme gør vi begge dele, afhængig af humøret :).
Retten er både mælke-, ægge-, soya-, nødde– og glutenfri. Ønsker du at servere retten for de helt små i familien skære du blot lidt ned for krydderierne, og undlader karryen.
Det skal siges at retten er frysevenlig, hvis blot du fjerner persille inden du fryser retten ned.
Ingrediensvalg
Når det kommer til valg af kokosmælk, er jeg blevet temmelig forelsket i KoRo‘s kokosmælk. Den er let at arbejde med, og har en lækker cremet konsistens (reklamelinks), og som bonus er den økologisk. Hvad angår hirsemel bruger jeg denne i min opskrift, den er let at arbejde med, og klumper ikke. (reklamelink) I forhold til pasta er det meget forskelligt hvad jeg vælge. Jeg er hen over det seneste stykke tid blevet rigtig glad for rispasta. Denne finder jeg typiski den lokale asiatiske butik, i superbrugsen eller i fakta.
Ønsker du en pasta, som er lavet på fuldkornsris, kan jeg virkelig også anbefale denne fra helsebixen. Den er super let at arbejde med, og smager rigtig godt. (reklamelink). Den er lidt til den dyre side, men er i min verden pengene værd, hvis du forsøger at undgå majs, som der er i rigtig mange af de glutenfri pasta.
ALLERGENER
Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, (eller blot ønsker at undgå disse), indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter, som er lette at gå til. 🙂
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
kylling i karry (Mælke- og glutenfri)
Udstyr
- køkkenvægt
- hvidløgspresser
- kniv og skærebræt
- grøntsagsskræller
- stor og dyb pande (evt. wokpande)
- grydeske
- spiseske
- deciliter mål
- gryde til pasta
Ingredienser
Step 1
- 150-200 g. bacon (afhængig af hvor glad du er for bacon) (skåret i mindre tern)
Step 2
- 3 spsk. olivenolie
- 4-6 fede hvidløg (presset)
- 1 1/2 spsk. karry (stødt)
- 1 spsk. gurkemeje (stødt)
- 1/2 spsk. sød paprika (stødt)
- 150 g. kylling (fersk)
Step 3
- 500 g. pasta (glutenfri)
Step 4
- 200 g. squash (skrællet og skåret i små tern ca 1cm x 1cm
- 2 store portobello svampe (ca. 135g) (skåret i tern ca. 1cm x 1cm)
- 2 mellemstore porre (ca. 250g) (skåret i skiver)
- 1 spsk. pulver hønse boullion (jeg bruger pulver fra oscar) kan erstattes med 1 boullionterning.
- 1/2 dl. vand
- 3 spsk. hirsemel (rismel, kan også bruges)
- 800 ml. kokosmælk
- 280 g majs på dåse (svare til 2 små dåser fra bonduelle)
- salt og peber
- 1 lille håndfuld frisk persille (hakket)
Sådan gør du
- Start med at klargøre alle ingredienserne.
Step 1
- Placer den snittede baconen på en bageplade med bagepapir, og bag i midten af ovnen ved 180 grader varmluft. Bag til baconen er sprød. Placer det derefter på et stykke køkkenrulle, så det kan suge noget af fedtet fra baconen.
Step 2
- Find en stor dyb pande, eller wok gryde frem og tilsæt olie, karry, gurkemeje, hvidløg, paprika og det snittede kylling.
- Steg det på panden ved middel høj varme til kyllingen er gennemstegt. Hæld det derefter over i en skål, og begynd på resten af retten.
Step 3
- Begynd at kog pastaen (Følg anvisningen på pakken).
Step 4
- Hæld de skårede squash, portobello svampe og porre på panden, og tilsæt lidt ekstra olie. Steg dem i ca. 5 min til de er bløde. Tilsæt så kyllingen.
- Hæld vand, grøntsagsboullion og hirsemel i et glas, og rør det sammen til der ikke er flere klumper i. Hæld det derefter over i retten.
- Tilsæt kokosmælk og majs til sidst. Rør det hele godt sammen, og smag til med salt og peber.
Pynt
- Top din kylling i karry med det bagte bacon og frisk persille. Server pastaen ved siden af.
2 thoughts on “Kylling i karry (Mælke- og glutenfri)”