Kyllingenuggets uden mælk og æg

Kyllingenuggets uden mælk og æg

Kyllingenuggest er en klassisker når det kommer til fastfood. Her får du en opskrift på kyllingenuggets uden mælk og æg og helt fri for både ærteprotein og soyaprotein. Kyllingenuggets er traditionelt stegte i olie, men hjemmelavede kan også bages hvis du ønsker dette. I dag serveres denne klassiske fastfood ret serveres ret typisk med en sauce eller dipping og en omgang pommes frites. Mulighederne er dog mange, du kan også bruge disse hjemmelavet kyllingenuggets ovenpå en en salat, eller servere den som snack til dine børn om eftermiddagen.

Hos McDonald’s bliver kyllingenuggets ofte serveret med en af 4 saucer til dypning: Du kan vælge mellem BBQ, sur/sød sauce, karry eller sennep sauce. Lav den sauce, du foretrækker, eller hvis det skal være let, så blot servere dine kyllingenuggets med en færdiglavet saucer eller ketchup.

Kan de fryses?

Svaret er JA! du kan lave en stort portion kyllingenuggets til frysning. Når de er formet og og beklædt med første panering, placeres de et fad eller en beholder som kan tåle at komme i fryseren. Læg dem i fryseren i minimum en time og derefter kan du tage dine nuggets og flytte dem over i en plastikpose og opbevar dem i fryseren i op til tre måneder. Når du skal bruge dem, tager du dem blot op af fryseren og panere dem i nr 2. panering og frituresteger dem.

Ingrediensvalg

Disse kyllingenuggets uden mælk og æg inderholder i alt 3 hele kyllingebryster. Personlig bruge jeg gerne økologisk kylling, og køber derfor gerne hele kyllinger, og bruger brysterne til nuggets. Resten bruger jeg til eksempelvis thailandsk inspirerede nudler med ingefær, nachos med kylling og BBQ eller kylling i karry.

Til selve paneringen anvender jeg gerne panko rasp, de er med til at give mine nuggets en sprød overflade sammen med majsmelet (reklamelink). Det er vigtig at du anvender en fin majsmel, og ikke polenta. Du kan finde panko rasp flere steder, personligt køber jeg blot min i Netto eller Rema. Til opskriften har jeg bare brugt den helt klassiske majsstivelsen fra urtekram (reklamelink).

Kyllingenuggets uden mælk og æg

Kyllingenuggets uden mælk og æg

Mygreenkitchen
Hjemmelavet kyllingenuggets helt fri for mælk og æg. En allergi- og børnevenlige snack til både store og små.
Ret Snack, Tilbehør
Antal 14 stk.

Ingredienser
  

  • 3 stk. kyllingebryst (hakkede til fars)
  • 2 tsk. løg pulver
  • 1 tsk. hvidløgs pulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie

Første panering

  • 1 dl. panko rasp
  • 1 dl. hvedemel

Anden panering

  • 1 dl. hvedemel
  • 2 dl. majsmel
  • 1/2 dl. majsstivelse
  • 2,5-3 dl. vand
  • salt

Sådan gør du
 

  • Skær kyllingebrysterne i mindre stykker og placer dem i foodprocessoren. Blend dem til de får en konsistens som fars.
    Tilsæt 2 tsk. løgpulver, 1 tsk.hvidløgspulver og 1 tsk. salt, samt 2 spsk. olivenolie. Rør det godt ind i farsen.
    Kyllingenuggest glutenfri og uden æg
  • Form nuggets til 14 lige store nuggets.
    Find en dyb tallerken frem og rør 1 dl panko rasp og 1 dl hvedemel sammen.
    Vend dine nuggets i paneringen, og placer dem på et stykke en tallerken med et bagepapir (som vist på billedet)
    Stil dem på køl mens olien opvarmes.
  • Varm olien i en gryde til ca. 190 grader. 
    Mens olien opvarmes røres 1 dl hvedemel, 2 dl majsmel ½ dl majsstivelse og 1 tsk. salt sammen i en skål. Tilsæt 2,5-3 dl vand og rør det godt sammen så du har en klumpfri dej.
    Dyp dine nuggets i dejen.
  • Placer dem forsigtig i gryden med olie.
  • Frituresteg dine nuggets i ca. 5 minutter til gyldne og sprøde.
Keyword Mælkefri, Nøddefri, Soyafri, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering