Brownie med surdej og kaffe – Mælke-& laktosefri

Brownie med surdej og kaffe – Mælke-& laktosefri

Brownie med surdej og kaffe – Mælke- & laktosefri. Jeg har bagt denne brownie en del gange. Jeg bager både almindelig brownie, brownie med surdej og vegansk brownie. Hver gang jeg har en surdej, som trænger til at blive brugt. Tyr jeg til denne brownie med surdej og kaffe, eller min veganske brownie med peanutbutter frosting. Specielt fordi de begge to er super lette at lave. De smager også mindst lige så godt på tredje/fjerde dagen, som de gør på første dagen.

Alternativer

Er du vild med brownie kunne denne veganske peanutbutter brownie eller denne veganske brownie med peanutbutter frostning måske også friste dig. Er du mere til den klassiske brownie, kan jeg anbefale dig at prøve den med et nyt tvist. Nemlig med en smugle surdej i, du vil blive overrasket over hvor godt det fungere. 😀 Surdej kan bruges til rigtig meget bagværk. Så du kan sagtens bruge det til andet end rugbrød og boller. Det fungere super godt i kanel-, eller kardemonne snegle eller i en chokoladekage. Prøv dig frem, du bliver overrasket over hvor godt det faktisk fungere i kager. Det blev jeg i hverfald!. Jeg glæder mig til at høre hvad du syntes :). Jeg gætter på at surdej bliver din nye bedste ven i kagekøkkenet.

ALLERGENER 

Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, (eller blot ønsker at undgå disse), indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter, som er lette at gå til. 🙂


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Brownie med surdej & kaffe - Mælke-& laktosefri

Brownie med surdej & kaffe – Mælke-& laktosefri

Mygreenkitchen
Nem surdejsbrownie som er let at lave, og er frysevenlig.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Brownie, Dessert, Kage
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 125 g. plantesmør (jeg bruger becel gold)
  • 150 g. 70% mørk chokolade (de fleste er uden mælk, men tjek indholdsfortegnelsen)
  • 3 mellemstore æg
  • 260 g. rørsukker
  • 50 g. brun farin
  • 1 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. fint salt
  • 30 g. kakao pulver
  • 1/2 dl. kogende vand
  • 2 spsk. instant kaffe
  • 125 g. aktiv surdej af hvede (surdej af hvede og rug kan også bruges)

Pynt

  • 50-75 g. smeltede chokolade
  • salt flager

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen 170 grader alm. ovn.
  • Hak chokoladen groft og hæld det i en gryde sammen med plantesmøren.
    Smelt det ved mellemlav varme. Når det er smeltet sættes gryden til side til afkøling.
  • Kog 1/2 dl. vand og tilsæt 2 spsk. instant kaffe, og stil det til side til afkøling.
  • Hæld æg, rørsukker, brun farin og vaniljesukker i en skål, og pisk det godt sammen med en håndmikser.
  • Tilsæt resten af de tørre ingredienser. Når du har rørt det godt sammen, tilsætter du det smeltede chokolade/plantesmør, og rører det godt ind i dejen.
  • Rør nu den færdige kaffe i dejen.
  • Nu skal surdejen tilsættes. VIGTIGT, du skal sikre dig at browniedejen ikke er for varm, når du tilsætter surdejen, så vent gerne et par minutter efter du har tilsat kaffen, (dejen må maks være 35 grader). Brug termometer eller mærk efter med en lillefinger, dejen må gerne være en lille smule lun, men ikke varm.
  • Vend surdejen i og rør det forsigtig ind i dejen (jeg bruger en dejskraber til dette).
  • Find et stykke bagepapir frem og smør det godt med plantesmør. Placer bagepapiret i en bradepande som er 36x23cm.
  • Bag kagen i midten af ovnen i ca. 22-25min. Når dejen har bagt 20-22 min kan du evt. putte spidsen af en kniv i dejen. Der må gerne være en lille smule dej på kniven, men kun lidt.
    Obs. Bager du kagen så meget at der ingen dej er på kniven, risikerer du at kagen bliver tør. Du skal derfor ikke være så bekymret for at kagen bliver underbagt da, kagen vil sætte sig, når den køler ned.
  • Sæt kagen til afkøling.
    Jeg fortrækker selv at den ryger en tur i køleskabet så den er kold når den serveres.
    Er du mere til en lun brownie kan den nyes som den er.
  • Skær brownien i ønskede stykker og pynt evt. med lidt smeltede chokolade, og nogle saltflager.

Noter

Jeg bruger denne bradepande (reklamelink) da den gør det let at opbevare kagen i køleskabet. Samtidig gør den det også let at transportere kagen frem og tilbage til ex. fødselsdage eller andre festlige lejligheder
Keyword Brownie, Dessert, Kage, Mælkefri


1 thought on “Brownie med surdej og kaffe – Mælke-& laktosefri”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering