Overnight oats med nektarin og mandelsmør
Vegansk og glutenfri overnight oats med nektarin og mandelsmør. Det eneste du skal bruge er nektariner, havregryn, vaniljesukker, chiafrø, salt, kanel, hampefrø, havremælk og mandelsmør. Er du ikke så meget til nektariner kan du blot udskifte disse med fx. æble, pære, mango eller fersken. Har du ikke lige mandelsmør liggende kan du bruge både peanutbutter, hasselnødsmør, valnødsmør eller pistaciesmør. Tåler du ikke nødder, kan du også sagtens blot undlade nøddesmøren i opskriften. Overnight oats med nektarin og mandelsmør er er perfekt morgenmad eller eftermiddags snack.
Ingrediensvalg
Når det kommer til overnight oats er jeg rigtig glad for at anvende mandelsmør i min opskrift. Ofte laver jeg den selv, men sommetider er det også bare dejligt nemt at have en købe mandelsmør liggende.
Hvad angår havregryn, vælger jeg gerne grovvalsede havregryn. Jeg bruger gerne glutenfri havregryn i mange af mine opskrifter. Faktisk er havregryn oprindelig glutenfri, men da de oftest ligger på et bånd med alt mulig andet mel, gryn og kerner, så er den normale pak havregryn ikke glutenfri længere. Derfor vælger jeg gerne glutenfri havregryn fra bl.a. Urtekram og fra den lokale Rema eller Netto (reklamelink).
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter som er allergivenlige og fri for kød, mælkeprodukter mv. indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest
Overnight oats med nektarin og mandelsmør
Ingredienser
- 1 mellemstor nektarin (kan erstattes med fersken eller æble) (skåret i mindre stykker)
- 1 dl. havregryn (glutenfri)
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 1/2 dl. chiafrø
- 1 knsp. salt
- 1/2 tsk. kanel (stødt)
- 1 spsk. hampefrø (kan undlades)
- 2 1/2 dl. havremælk
- 1 spsk. mandelsmør (kan erstattes med peanutbutter)
Topping
- 1 mellemstor nektarin (kan erstattes med fersken eller æble) (skåret i mindre stykker)
Sådan gør du
- Skyl nektarinen og skær den i mindre stykker. (Gem den anden nektarin du skal bruge til topping til senere).
- Hæld alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen. Put et låg- eller husholdningsfilm over skålen, og placer skålen i køleskabet i minimum 2 timer (gerne natten over).
- Tag skålen ud af køleskabet og fyld to lige store skåle op med overnight oats. Skyl den sidste nektarin og skær den i mindre stykker. Top dine overnight oats med lige mange nektarin stykker i hver. Server evt. med en ekstra tsk. mandelsmør. Velbekomme 🙂 !