Mælkefri og glutenfri banan havregryns muffins
Nemme og simple mælkefri og glutenfri banan havregryns muffins med mandelsmør. Disse muffins tager ingen tid at lave, og kan faktisk også laves med resterne af morgenmadens havregrød. Disse banan havregryns muffins er både glutenfri og mælkefri, og er et rigtig fint alternativ til en morgenmad på farten, eller en sund eftermiddagssnack.
Så leder du efter en opskrift uden en masse raffineret sukker, mælk, og gluten, så har du opskriften lige her.
Jeg har lavet disse muffins uden sukker, olie og mel i en del år nu. Jeg har løbende eksperimenteret med både smag, konsistens og sødme. Personligt er jeg rigtig glad for disse, da jeg her både får en muffins som er sund, har en lækker sødme og en god konsistens.
Der er så mange ting at holde af ved denne mælkefri og glutenfri banan havregryns muffins opskrift! Mine 3 yndlingsting:
- I opskriften bruges havregryn i stedet for mel, det er billigt og jeg behøver ikke at købe specielt glutenfrit mel eller glutenfri bageblanding, som ofte er ret dyrt.
- Muffinsene er sødet med banan i stedet for raffineret sukker eller kunstigt sødemiddel.
- Opskriften på disse banan havregryns muffins gør dem nemt at forberede og nemme at rydde op.
INGREDIENSVALG
Når det kommer mælkefri og glutenfri banan havregryns muffins bruger jeg gerne mandelsmør i min opskrift. Ofte laver jeg den selv, men sommetider er det også bare dejligt nemt, at have en købe mandelsmør liggende.
Hvad angår havregryn, vælger jeg gerne grovvalsede havregryn. Jeg bruger gerne glutenfri havregryn i mange af mine opskrifter. Faktisk er havregryn oprindelig glutenfri, men da de oftest ligger på et samlebånd med alt mulig andet mel, gryn og kerner, så er den normale pakke havregryn ikke glutenfri længere. Derfor vælger jeg gerne glutenfri havregryn fra bl.a. Urtekram, og fra den lokale Rema eller Netto (reklamelink).
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter som er allergivenlige og fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest
Mælkefri og glutenfri banan havregryns muffins
Ingredienser
Muffins
- 1 stor moden banan (150g) (most med en gaffel)
- 1 stor æg
- 75 g. mandelsmør
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 75 g. havregryn (glutenfri) (jeg bruger grovvalsede)
- 1/2 tsk. bagepulver (glutenfri)
Topping
- 5 tsk. Mandelsmør
- rå- eller bagte mandler (hakkede groft)
Sådan gør du
Muffins
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Skræl bananen og mos den med en gaffel. Placer den moste banan i en skål og tilsæt æg og mandelsmør og rør det sammen. Tilsæt resten af ingredienserne til muffinsene (ikke topping ingredienserne) og rør det godt sammen.
- Fordel dejen i i 5 muffinsforme. Jeg bruger både silikoneform og papirsforme som vist på billedet.
- Bag dine muffins i midten af ovnen i ca. 16-20 min til de er gyldne på toppen. TIP: Test evt. med en bagenål/kødnål ved at stikke den ned i en muffins, og træk den op igen. Er der ikke dej på nålen er dine muffins færdige.
- Når de er færdige tages de ud af ovnen og placeres på en bagerist til afkøling.
Topping
- Når dine muffins er færdige og er kølet lidt af kan du toppe dem med en tsk. mandelsmør og nogle hakkede rå- eller bagte mandler. Velbekomme 🙂 !