Mandelsmør

Mandelsmør

100 % naturlig og hjemmelavet mandelsmør. Alt du skal bruge til opskriften er 300g. bagte mandler og 1 knivspids salt. Mandler er rige på sunde fedtsyrer og kostfibre, disse frigives når mandlerne blendes i foodprocessoren. Ud over dette har mandler den evne at være blodsukkerstabiliserende, og de indeholder både magnesium, kalk og E-vitamin.

Med denne opskrift får du en mandelsmør, som hverken er tilsat sukker, palmeolie eller konserveringsmidler. I stedet får du en mandelsmør, som er fyldt med protein og gode fedtstoffer.

Nøddesmør er en slags madpasta, som er lavet af blendet nødder. Det kan være crunchy eller glat i konsistensen. Nøddesmør kan laves af enten rå eller ristet nødder.

Generelt er nøddesmør faktisk temmelig dyrt at købe, men er overraskende let at lave selv. Ud over dette er det faktisk også meget billigere at lave selv. Faktisk kan du lave din helt eget nøddesmør med de fleste nødder. Personligt er jeg vild med valnøddesmør, hasselnødsmør og mandelsmør. Du kan også lave den klassiske peanutbutter på præcis samme måde. Alt du skal bruge er en pande, eller en ovn til at riste nødderne, og en foodprocesser til at blende dem efterfølgende.

Du kan købe alverdens nødder på nøddebutikken.dk som pt. har Danmarks største udvalg af nødder og som har 100% friskhedsgaranti (reklamelink). Her finder du både rå, bagte, salte, røget, karameliserede, ristede og ja sågar også mandler overtrukket med chokolade. Ud over at sælge nødder, sælger de også frø, kerner, snacks tørrede frugt, chokolade, krydderier og superfood.

Dette kan du bruge mandelsmør til

Mandelsmør kan bruges til virkelig mange ting. Personligt spiser jeg den gerne sammen med glutenfri bananvafler, bananpandekager, knækbrød og grød. Du kan også bruge det i dit bagværk, eller til at lave hjemmelavet is med. Mulighederne er mange, så det er blot fantasien der sætter grænser. Så prøv dig frem, og find dine egen personlige favoritter :).

Mandelsmør

Mandelsmør

Mygreenkitchen
Rig på sunde fedtsyrer og kostfibre. Blodsukkerstabiliserende, og indeholder både magnesium, kalk og E-vitamin.
Tilb. tid 25 minutter
Ventetid 20 minutter
Ret Snack, Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 300 g. mandler
  • 1 knsp. flagesalt (kan undlades)

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen 185 grader varmluft.
    Når ovnen er varm placeres mandlerne på en bageplade med bagepair i midten af ovnen.
    Bag i ovnen i 10 min.
  • Tag mandlerne ud af ovnen og stil dem til afkøling. Det er vigtig at de er helt afkølet før de laves til mandelsmør, da du ellers risikere konsens under processen.
  • Når mandlerne er afkølet hældes de i en foodprocesser og salten tilsættes.
    Blend dem til det bliver til smør. Det kan godt tage 10-15 min, så hold evt. nogle pauser undervejs, så du ikke risikere at din foodprocesser brænder sammen.
  • Skold det glas som du ønsker at opbevarer dit mandelsmør i. Lad glasset køle af, og hæld derefter mandelsmørret over i glasset. Sæt låg. Obevar det i køleskabet.
Keyword Glutenfri, Mælkefri, Soyafri, TIlbehør, Vegansk, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering