Børnevenlige quinoa bøffer
Disse børnevenlige quinoa bøffer er lavet af hørfrø, quinoa, sødekartofler og kikærtemel, og er derfor både glutenfri og veganske. De er super lette at lave, og du kan tilføje lige de krydderier, som du kan lide. Personligt bruger jeg gerne grill krydderi og paprika, rosmarin eller spidskommen og koriander.
Børnevenlige quinoa bøffer er et perfekt supplement til en en quinoa salat med bagt hokkaido. Quinoa kan bruges til rigtig mange ting, personligt bruger jeg det gerne både i salater, til pandekager og til at lave vegetar bøffer med.
Faktisk indeholder quinoa også mere kalk og jern end både havre, hvede, ris, majs og ja sågar også mælk. Dette er betydeligt højere i quinoa end i ris, majs, hvede og havre. Quinoa har et højt indhold af kalium, magnesium, zink, kobber og mangan. Så der er en masse gode grunde til at anvende quinoa i sin madlavning.
INGREDIENSVALG
I forhold til ingredienser er jeg rigtig glad for at handle ved Helsebixen, da de ofte har hvad man mangler, og de har gratis fragt. Vi handler der faktisk et par gange om ugen, stort som småt. Jeg bruger både de klassiske hvide quinoa og de røde quinoa i min madlavning. (reklamelink).
ALLERGENER
Hvis du hverken tåler eller bare forsøger at undgår gluten, mælk, eller æg, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter, som er lette at gå til. 🙂
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Børnevenlige quinoa bøffer
Ingredienser
- 40 g. hørfrø (blendet til mel)
- 125 ml. vand
- 140 g. quinoa
- 200 g. søde kartofler (groftrevet)
- 40-50 g. kikærtemel
- 1 lille løg (se opskrift notat)
- 1 1/2 tsk. grill krydderi (se opskrift notat)
- 1 tsk. sød paprika (se opskrift notat)
- 1 fed hvidløg (kan erstatte erstattes med 1 tsk. tørrede)
Sådan gør du
Grund opskriften
- Kværn hørfrøene til mel og hæld det i en skål. Tilsæt vandet og rør det godt sammen. Stil det til side til du skal bruge det.
- Kog quinoa (følg anvisningen på pakken).
- Skræl og riv søde kartoflerne med et rivejern. (jeg bruger den grove side)
- Kom de kogte quinoa i en skål, og tilsæt de revet søde kartofler. Rør det godt sammen.
- Tilsæt hørfrø blandingen og det hele rør sammen. Tilsæt kikærtemelet, ved at tilføje lidt af gangen, og miks det godt sammen (her bruger jeg mine hænder til dette).
- Farsen skal være lidt våd, men må IKKE være alt for klisteret. Du skal kunne samle farsen til bøffer med hænderne. Virker den for klisteret så tilsæt lidt mere kikærtemel.
Børne bøffer
- Tag 150g. fars til side til børnedellerne hvis du har småbørn, som ikke tåler løg, hvidløg og krydderier. Hvis ikke du har dette springer du blot over dette trin.
Voksen bøffer
- Tilsæt løg, hvidløg og krydderier til farsen og miks det hele godt sammen (jeg bruger mine hænder til dette).
Hviletid
- Lad begge fars hvile på køkkenbordet i ca. 30 min, så de kan få lov at sætte sig iden du former dem til bøffer.
Stegning af bøffer
- Form bøfferne med hænder og steg dem på panden med godt med fedstof. Det er vigtig at du ikke sparer på fedtstoffet på panden, da du ellers risikere bøfferne sætter sig fast på panden.
- Steg dem ved middelhøj varme på begge sider, vend dem forsigtig. TIP: forsøg ikke at vende dem ikke for mange gange på panden, da de godt kan være lidt skrøbelige og du risikere de knækker.