Klassisk Ølkage

Ølkage er en genial kage! Specielt fordi den både er utrolig let at lave, og fordi at jeg hver eneste år altid har købt ALT for mange juleøl. 😛

Print opskrift
Klassisk Ølkage
Kagen kan fryses.
Klassisk ølkage
Forberedelses tid 10 min
Tilberedningstid 45-60 min
Ventetid 30 min
Antal personer
8 personer
Ingredienser
Forberedelses tid 10 min
Tilberedningstid 45-60 min
Ventetid 30 min
Antal personer
8 personer
Ingredienser
Klassisk ølkage
Instruktioner
  1. Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft.
  2. Hæld alle de tørre ingredienser i en skål og rør det godt samme med en håndmikser.
  3. Tilsæt derefter hvidtøllen og rør det samme til en ensartede masse.
  4. Hæld kagedejen i en smurt rugbrødsform. (jeg bruger 23cm rugbrødsform). Det er vigtigt at du smører formen godt, da kagen ellers ikke slipper siderne.
  5. Placer kagen i midten af ovnen, og bag i 45-60min. Test om kagen har fået nok ved at stikke en tandstik eller bagbind i kagen.
  6. Når kagen er færdig, tages den ud af oven. Lad kagen køle af i ca. 30 min før, at du forsøger at tage den ud af formen.
  7. Tag kagen ud af formen, og skær den i den tykkelse skiver, som du ønsker. Kan spises som den er eller server med smør.
Del denne opskrift


2 thoughts on “Klassisk Ølkage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *