25. marts 2020
Klassisk Ølkage

Ølkage er en genial kage! Specielt fordi den både er utrolig let at lave, og fordi at jeg hver eneste år altid har købt ALT for mange juleøl. 😛

Forberedelses tid | 10 min |
Tilberedningstid | 45-60 min |
Ventetid | 30 min |
Antal personer |
8 personer
|
Ingredienser
- 485 g. hvedemel
- 350 g. brun farin
- 1 spsk. kanel stødt
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. nelliker stødt
- 1 tsk. ingefær stødt
- 1/2 tsk. kardemomme stødt
- 1 knsp. salt
- 33 cl. hvidtøl (jeg bruger ceres jule hvidtøl)
- smør (til servering) - plantesmør hvis du spiser mælkefri
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft.
- Hæld alle de tørre ingredienser i en skål og rør det godt samme med en håndmikser.
- Tilsæt derefter hvidtøllen og rør det samme til en ensartede masse.
- Hæld kagedejen i en smurt rugbrødsform. (jeg bruger 23cm rugbrødsform). Det er vigtigt at du smører formen godt, da kagen ellers ikke slipper siderne.
- Placer kagen i midten af ovnen, og bag i 45-60min. Test om kagen har fået nok ved at stikke en tandstik eller bagbind i kagen.
- Når kagen er færdig, tages den ud af oven. Lad kagen køle af i ca. 30 min før, at du forsøger at tage den ud af formen.
- Tag kagen ud af formen, og skær den i den tykkelse skiver, som du ønsker. Kan spises som den er eller server med smør.
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen
2 thoughts on “Klassisk Ølkage”
Skriv et svar Annuller svar
Bagte den igår 🙂
Den smed mig tilbage til barndommen i min mosters køkken. Tak for en skøn opskrift, samt sikke en flot blog du har.
Der bliver en del opskrifter, som skal prøves af.
1.000 tak. Jeg er glad for at du vil følge med 🙂