16. maj 2019
Tom Yum suppe med tigerrejer & tofu
Sommetider savner jeg virkelig Thailand. Jeg elsker deres smukke natur og deres helt FANTASTISKE mad. Det thailandske køkken formår virkelig at få grundsmagene frem i deres retter. Denne suppe er en af mine yndlingsretter fra Thailand, den har en stærk og syrlig smag, som giver en intens smagsoplevelse. Suppen er super let at lave, og kan både spises med tigerrejer, kylling eller som en vegetarisk udgave.
Forberedelses tid | 10 min |
Tilberedningstid | 15 min |
Antal personer |
2
|
Ingredienser
- 1500 ml. boullion (jeg bruger med kyllingesmag)
- 3 spsk. tom yum curry
- 1 fed hvidløg presset
- 6 kaffir limeblade
- 2 spsk. fiskesauce
- 1 lime
- 1 tsk. rød curry paste
- 1 ds. kokosmælk
- 100 g. ris nudler (jeg bruger vermicelli (bun tuoi)
- 3 store champignon skåret i tynde skiver
- 250 g. ekstra fast tofu
- 1 stor tomat skåret i skiver
- 12 store tigerrejer (ferske)
- friske koriander
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Hæld boullionen i en stor gryde og tilsæt Tom Yum paste, hvidløg og kaffir limeblade. Lad det koge i 10min. (Begynd at lave nudlerne, mens suppen koger).
- Tilsæt derefter fiskesauce, saften fra limen, rød curry paste og kokosmælk til suppen. Lad det koge i yderligere 2 minutter.
- Tilsæt derefter nudler, champignon, tofu, tomater og rejer. Lad det koge i 3 min til grøntsagerne er møre og rejerne er lyserøde.
- Server i to stor skåle og top med friske koriander.
Recipe Notes
Jeg bruger personligt gerne denne Røde Karrypasta fra Helsebixen(reklame) som er 100% glutenfri og lavet på økologiske bæredygtige ingredienser.
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen