19. maj 2019
Trifli med hindbær & rabarber
Ventetid | 30 min |
Antal personer |
6
|
Ingredienser
Hindbær/rabarber kompot
- 175 g. hindbær frosne
- 175 g. rabarber
- 35 g. rørsukker
- 1 brugt vaniljestang (brug vaniljekornene til råcremen)
- 1/2 dl. vand
Råcreme
- 3 æggeblommer
- 45 g. rørsukker
- 2 dl. letmælk
- 1 vaniljestang (kun vaniljekornene)
- 2 spsk. maizena
- 1 tsk. gelatinepulver (kan erstattes med 2 husblas)
Ekstra
- 12-16 makroner grovhakket
- hvid chokolade revet til pynt
Ingredienser
Hindbær/rabarber kompot
Råcreme
Ekstra
|
|
Instruktioner
Råcreme
- Start med at hælde maizena i et glas, og bland 1 dl mælken i glasset (På den måde sikre du dig at råcremen ikke klumper). Når maizenaen er rørt godt sammen med mælken, hælder du det over i en gryde.
- Hæld resten af mælken, æggeblommer, rørsukker, vaniljekorn. Varm råcremen op. Det er VIGTIGT at du hele tiden røre i råcremen, mens den opvarmes. (Den må ikke koge) Råcremen er færdig når den har en tyk og ensartet konsistens.
- Tilsæt til sidst gelatine (eller den opblødte husblas) og rør det godt ind i råcremen.
- Hæld råcremen over i en skål, og den det til med film tildæk som på billedet. Stil råcremen på køl og begynd at lav hindbær/rabarber kompotten.
Hindbær/rabarber kompot
- Begynd at skylle og snitte rabarberne. Hæld alle ingredienserne til din kompot i en gryde. Lad det små koge i 20-25min til rabarberne er møre og det har en grød konsistens. Når kompotten har kogt færdig, skal denne hældes over i en skål, og stilles på køl i 30min.
Trifli
- Fordel hindbær/rabarber kompotten, råcreme og markoner i 6 glas. Pynt til sidst med revet hvid chokolade.
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen