16. januar 2020
Vegansk grød med karamelliseret æble & bagte mandler
Jeg er gennem de seneste år blevet mere og mere vild med grød. Ikke blot fordi, at det holder en mæt i længere tid end meget andet morgenmad, men fordi man med meget få ingredienser, kan lave en UTROLIG lækker morgenmad.
Forberedelses tid | 5 min |
Tilberedningstid | 15 min |
Antal personer |
2 personer
|
Ingredienser
karamelliseret æble
- 1 spsk. kokosolie
- 2 spsk. kokossukker
- 1 tsk. kanel stødt
- 1 1/2 mellemstort æble skåret i mindre stykker
Vegansk & glutenfri supergrød
- 3 dl. havregryn (glutenfri ved glutenfri version)
- 3 dl. vand
- 1 dl. soyamælk m. vanilje (havre, ris- eller mandelmælk kan også bruges)
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1/2 tsk. salt
Topping
- 2 spsk. soyayoghurt (neutral eller vanilje)
- 1 håndfuld bagte mandler grofthakket
Ingredienser
karamelliseret æble
Vegansk & glutenfri supergrød
Topping
|
|
Instruktioner
Karamelliseret æble
- Start med at tænde oven på 190 grader varmluft, og hæld mandlerne på en bageplade med bagepapir. Put dem i ovnen med det samme, selvom ovnen ikke er helt varm endnu. På den måde passer det med at mandlerne er færdigbagte, når din grød er færdig.
- Smelt kokosolien i en gryde, og tilsæt kokossukker og kanel og rør det godt sammen.
- Tilsæt æblerne og steg dem i 2-3 min. Hæld dem derefter over i en skål. Rengør IKKE gryden).
Vegansk grød
- Hæld havregrynene over i den gryde du brugte til at lave æblerne, og tilsæt vand. Lad det koge 2-3 min, før at du tilsætter soyamælk, vaniljesukker og salt.
- Lad det koge i 2-3min til du får den ønskede konsistens.
Anretning
- Hæld grøden over i 2 skåle tilsæt 1 spsk. soyayoghurt. Tag de bagte mandler ud af ovnen og hak dem groft og hæld dem over grøden. Velbekomme 🙂
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen