Risengrød
I dag er der 100 dage til jul, dette gav anledningen til at starte årets første risengrød. Dette er en opskrift på en lækker og nem risengrød med kanelsukker og smørklat. Helt klassisk og lige som den skal være efter min mening. Herhjemme høre risengrød julen til. Resterne af risengrøden laver vi gerne til klatkager eller risengrøds vafler dagen efter, (hvis der altså er nogen rester). 😀 Efter min mand og søns mening, kan risengrød kan risengrød spises hele året rundt. Risengrød er forholdvis billig og nem aftensmad.
Herhjemme bliver hjemmelavet risengrød gerne spist minimum 1 gang om ugen i december måned. Risengrød er perfekt til de dage, hvor er juletravlhed er over os. Eller de dage hvor vi hellere vil bruge tid på at bage julesmåkager, eller lave konfekt med de små i hjemmet.
Inspiration
Risengrød er en tradition for mange. Ønsker du en lidt anderledes opskrift kan jeg også anbefale at servere den med kanelstegte æbler og brændte mandler. Har du rester fra risengrøden, så er klatkager eller risengrøds vafler super lette at lave. Disse er oftest noget som elskes både af store og små i familien.
ALLERGENER
Leder du i stedet efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Risengrød
Ingredienser
- 350 g. grødris (jeg bruger øko)
- 3 dl. vand
- 1 liter sødmælk (jeg bruger den fra thise)
- 1 liter letmælk / eller skummetmælk (jeg bruger den fra thise)
- salt (jeg bruger flagesalt)
Kanelsukker
- kanel (stødt)
- rørsukker / eller almindelig sukker
Ekstra
- smør (jeg bruger lurpak)
Sådan gør du
- Find en stor og dyb gryde frem (gerne en med tyk bund). Hæld grødis og vand i gryden, og bring det op og koge. Lad det koge i 5-6 minutter indtil vandet begynder begynder at fordampe.Tilsæt mælken og skru godt ned for varmen. Lad det småkoge med låg på. HUSK at røre rundt jævnligt gerne hvert 5-7minut, så du sikre dig at risengrøden ikke brænder fast i bunden. Jo længere tid du har til at lave risengrøden jo mere kan du skrue ned for varmen. (Jeg har selv komfuret til at stå på 3-4 ud af 9. Når risengrøden opnår den ønskede konsistens tilsættes lidt salten lidt af gange. Tilsæt lidt af gangen indtil du når den ønskede smag. (Jeg bruger typisk 1 1/2-2 tsk. salt).
Kanelsukker
- Kanel og sukker røres sammen, til det har det ønskede forhold mellem kanel og sukker (det er MEGET forskelligt hvor meget kanel folk ønsker, men jeg kan godt lide den virkelig kommer til at smage af kanel).
Servering
- Hæld risengrøden over i fire skåle, og drys dem med den ønskede mængde kanelsukker, top til sidst med en klat smør. Velbekomme og glædelig jul :)!
1 thought on “Risengrød”