Tunsalat
Jeg er simpelthen nød til at dele denne skønne tunsalat som min mor har lavet. Vi fik den serveret med lune blødkogte æg, rejer og rødløg, så bliver det altså ikke mere lækkert.
Normalt når jeg laver tunsalat selv bruger jeg gerne mayonnaise, men i denne opskrift har min mor brugt både græsk yoghurt og mayonnaise, hvilket fungere super godt.
Hvad angår opskrifter og ideer til disse har min mor altid været en stor inspirations kilde. Hun er utrolig dygtig i køkkenet. En af mine favoritter er kanel snegle bestående af 27 lag, eller snickers kage. Samtidig laver hun en pokkers god cæsar salat, og hver jul laver hun alt til julefrokost bordet, både rullepølse, stegte sild, sylte, leverpostej, rugbrød og rødbeder.
INGREDIENSVALG
For mig er tun ikke bare tun. Kvaliteten af en dåsetun har meget at sige, samtidig med den mængde uønskede stoffer der man være i rigtig mange af de billige tun på dåse. Derfor vælger jeg gerne dåsetun fra John West da denne indeholder et mindre antal tungmetaller en mange andre dåsetun. Du kan både bruge en tun i olie eller en tun i vand til denne opskrift. Personlig foretrækker jeg tun i olie, når jeg laver tunsalat.
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter, som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Tunsalat
Ingredienser
- 2 dåser tun i olie
- 2 stk. forårsløg (skåret i tynde skiver
- 1 lille dåse majs
- 1 mellemstort æble (skåret i små tern)
- 1 håndfuld dild (finthakket)
- 2 spsk. purløg (finthakket)
- 100-150 g. mayonnaise
- 2 spsk. græsk yoghurt (kan undlades)
- 1 stilk blegselleri (skåret. meget små tern)
- 1 spsk. citronsaft
Sådan gør du
- Klargør alle ingredienserne, (gem lidt dild til pynt). Husk at dræn vandet fra majsene. (OBS: Olien fra tunen skal gemmes til opskriften).
- Hæld alle de klargjorde ingredienser i en skål, og rør det hele godt sammen. Sikre dig at der er store tun stykker i salaten, men at tunen er jævnt fordel i salaten. Top til sidst med lidt frisk dild.