Nem vegansk pastaret med soltørrede tomater
Cremet og nem vegansk pastaret med soltørrede tomater, rødløg, hvidløg, snackpeber, friske krydderurter og havrefløde. En nem og hurtig hverdags ret. Vælger du en glutenfri pasta, har du samtidig en 100% glutenfri ret. Retten er faktisk både glutenfri, nøddefri, mælkefri, æggefri og soyafri.
INGREDIENSVALG
Til en nem vegansk pastaret med soltørrede tomater kan du både bruge almindelig eller glutenfri pasta. Vi variere lidt imellem hvad vi bruger. Når vi køber glutenfri pasta er vi rigtige glad for pasta, som er lavet på quinoa, ris, kikærter eller linser. Personligt er jeg glad for at handle ved Helsebixen, da de på nuværende tidspunkt tilbyder gratis fragt på alle varer (reklamelink). Det er nemt, og jeg behøver ikke at skulle gå i special butikker for at få fat i det, eller give overpriser i supermarked.
Hvad angår soltørrede tomater, som bruges i denne opskrift er jeg rigtig glad for at anvende Rema 1000’ens soltørrede tomater i olie. De smager rigtig godt og kan bruges til både pasta retter, til pizza sauce, i lasagne eller til tapas. Samtidig koster de kun omkring de 10 kroner glasset.
Til denne pasta ret har jeg brugt gærflager som er rig på B vitaminer (reklamelink). Det er ikke et must at bruge til opskriften, men jeg syntes de bidrager til en rigtig god smag.
INSPIRATION
Er du ligesom mig helt vild med pasta retter, kan jeg anbefale denne veganske pastaret med græskar og valnøddeknas og nem og cremet vegetar pasta. Er du glad for det asiatiske køkken, kan en tom yum suppe med tigerrejer måske friste.
ALLERGENER
Leder du i stedet efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Nem vegansk pastaret med soltørrede tomater
Ingredienser
- 200 g. pasta (vegansk og glutenfri)
- 2 spsk. olie fra de soltørrede tomater eller olivenolie
- 1 mellemstor rødløg (finthakket)
- 4 halve soltørrede tomater i olie (finthakket)
- 2 fed hvidløg (presset eller finthakket)
- 1 lille håndfuld frisk oregano
- 1 håndfuld frisk basilikum (finthakket)
- 1 1/2 dl. pastavand
- 2 dl havrefløde
- 2 spsk. gærflager (kan undlades)
- citronsaft
Ekstra
- 200 g. cherry tomater (gerne i forskellige farver)
Sådan gør du
- Klargør alle ingredienserne.
- Start med at koge pastaen. Tilsæt 1/2 tsk. salt i vandet). Følg anvisningen på pakken i forhold til kogetid. Husk at gemme 1 1/2 dl. færdigkogt pastavand.
- Find en pande frem og tilsæt 2 spsk. olie. Tilsæt de hakkede rødløg og hvidløg og steg dem ved middelhøj varme i et par minutter. Tilsæt så de finthakkede soltørrede tomater og steg videre i et par minutter. Når det begynder at få lidt farve tilsættes 2 dl. havrefløde, gærflager og de hakkede basilikum- og oregano, samt 1 1/2 dl. pastavand.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Hæld vandet fra pastaen og placer det i 2 skåle.
- Top pastaen med den cremede pasta soltørrede tomatsauce og nogle halverede cherrytomater. Pynt evt. med lidt frisk basilikum. Velbekomme 🙂
1 thought on “Nem vegansk pastaret med soltørrede tomater”